Elég lesz az AMD Kaveri A-Szériás APU családja ahhoz, hogy csatát nyerjen az Intellel szemben?

0
254

A jelenleg is zajló 2014-es Computex egyik legnagyobb dobása a most bejelentett AMD Kaveri A-széria. Egészen pontosan a már korábban megjelent AMD Kaveri A-széria hordozható eszközökbe szánt verziója, ahol valószínűleg jobban el tudja lőni majd a puskaport, mint az asztali számítógépekben. Miért is lehet ez? Mert az új APU széria sokkal erősebb grafikus chipet integrál a rendszerbe, mint az Intel jelenleg legjobb megoldása. Legalábbis a gyártó szerint.

A Kaveri mobil verziója ugyan azt a Steamroller Core-t és Heterogén Rendszer Architektúrát használja, mint asztali társa, ezzel pedig lehetőséged ad arra, hogy a CPU és a GPU a legnagyobb harmóniában tudjon együtt dolgozni és így a noteszgépben található összes RAM-ot hatékonyan tudják megdolgoztatni. Az AMD ezen felül bejelentette, hogy az FX márkajelzés a Kaveri szérián is megtalálható lesz, ez pedig egyértelmű utalás a játékos-generáció igényeinek kielégítésére. Vegyük például a csúcsmodellt, az FX-7500-at, mely összesen 12 magot állít szolgálatba (4 CPU + 8 GPU), ez pedig a gyártói adatok szerint 40 százalékkal nagyobb grafikus teljesítményt jelent az előző generációhoz képest. Ez alapján, azt is mondhatjuk, hogy ezen a téren sikerült felnőni az Intelhez. Ezen kívül bemutatásra kerültek még az új Pro szériás asztali APU-k is. Itt a hangsúly az integrált virtualizációs szoftveren, a chip-szintű biztonságon és a távoli adatkezelésen van. Ezzel pedig egyértelműen az üzleti világot célozza meg az AMD, versenyre kelve az Intel vPro szériával.

Elég lesz az AMD Kaveri A-Szériás APU családja ahhoz, hogy csatát nyerjen az Intellel szemben? Elég lesz az AMD Kaveri A-Szériás APU családja ahhoz, hogy csatát nyerjen az Intellel szemben?

Elég lesz az AMD Kaveri A-Szériás APU családja ahhoz, hogy csatát nyerjen az Intellel szemben? Elég lesz az AMD Kaveri A-Szériás APU családja ahhoz, hogy csatát nyerjen az Intellel szemben?

Legyen így, vagy úgy de az Intel és AMD újra és újra előkeveredő csatározásaiból mi, a felhasználók szinte biztos, hogy nyertesen keveredünk ki, hiszen mindkét gyártó a mi kegyeinket kívánja elnyerni.

Forrás: http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/definition-of-mobile-2014jun05.aspx

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét