Elég ramatyul teljesítenek a VR headsetek mostanság

0
49

Az IDC piackutató intézet kiadta az AR/VR eszközökre vonatkozó elemzéseit. A felméréseik szerint az idei esztendő második negyedéve tragikusan alakult a szektor számára. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest 44 százalékkal csökkent az eladatott termékek száma, és ezzel a 2017-es szintre süllyedt vissza. Ez egyben azt is jelenti, hogy az egymást követő negyedik negyedévben csökkent a piac, ami szintén elég szörnyen hangzik.

Úgy látszik, hogy a nagy fogadkozások, mesés ígéretek ellenére a fogyasztók továbbra sem látnak fantáziát a virtuális és kiterjesztett valóságban. Az IDC egyébként arra számít, hogy jövőre sokkal jobb év lesz, köszönhetően annak, hogy az Apple színre lép saját szemüvegével.

Most már egyébként az önálló headsetek uralják a piacot. Régebben sokan láttak fantáziát a mobilokra épülő masinákban, de ezek mára szinte teljesen eltűntek, nem is véletlenül. Hogy ez vár-e a komplett iparágra, az majd idővel kiderül. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogyan fog alakulni ezen iparág jövője.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét