Elem nélküli távirányítót villanthat a Google Chromecast

0
1564

A Google ebből ugyan tavaly ősszel kiadott egy olcsóbb HD variánst is, aki viszont valami komolyabbra vágyik, annak ez az év hozhatja el a megoldást. A 9to5Google ugyanis nemrég a Google Home alkalmazás kódjában arra utaló jeleket talált, hogy készülőben van egy új Chromecast, amely jó eséllyel egy 4K-s modell lesz a megszokott Google TV (korábban Android TV) felülettel.

Ehhez tette hozzá a magáét a brit TechRadar, amely felhívta rá a figyelmet, hogy a GoogleTV-távirányítókat gyártó TW Electronics egy új referenciadizájnnal állt elő, amelyhez nem szükséges elemet vásárolni. A távkapcsoló ugyanis egy apró fotovoltaikus panellel tartja életben magát, így amíg elég fény éri, mindig rendelkezésünkre áll. A lap szerint nem kizárt, hogy az új Chromecast is ugyanezt a megoldást fogja alkalmazni, ami nem csak kényelmi szempontból, de a környezetvédelem miatt is üdvözlendő lenne.

Erre pedig valószínűleg csak az ősz folyamán kerülhet sor, mivel a 10 éve megjelent első generáció kivételével eddig az összes Chromecast-ot a szeptembertől novemberig terjedő időszakban leplezte le a Google. Nem mellesleg ezeket a pletykákat érdemes fenntartásokkal kezelni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét