Elkelt a Nokia HERE térképszolgáltatása

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A Nokia a tavaly eladott telefongyártó részleg után újabb egységet, a HERE térképszolgáltatását értékesíti. A HERE még 2008-ban felvásárolt Navteq folyamatos fejlesztéséből jutott el a mai szintre. Egy nagyon fejlett, akár ingyenes hangos navigációra is használható alkalmazásról van szó, amely egyébként a felhasználók által generált adatokat is fel tudja használni a pontosabb tervezés érdekében. Jelenleg Android, iOS és Windows phone rendszerre érhető el az applikáció, valószínűleg ez a jövőben is így marad, ezen a téren nem várható változás.

Elkelt a Nokia HERE térképszolgáltatása

A vásárlási összeg több mint 3 milliárd dollár, mely összeget a három német autógyártóból összeállt konzorcium fogja fizetni. A különböző engedélyeztetési eljárások miatt valószínűleg csak 2016-ban zárul le az üzlet.

Ezzel az eladással a Nokiának csupán két részlege maradt, a Nokia Technology és a Nokia Networks. Utóbbi hálózatépítéssel foglalkozó részleg, mely pozícióját tovább erősíti a nemrég felvásárolt Alcatel-Lucent, előbbi pedig egy technológia újításokkel és licenszeléssel foglalkozó részleg.

Forrás

Kövessen minket a Facebookon!

DMR

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?