Elon Musk és az X – Ki érti már ezt?

0
1371

Folyamatosak a változások az X-en, gyakorlatilag minden napra jut egy megosztó, sok kritikát eredményező újítás. Jelenleg olyan formában lehet cikket megosztani az X-en, hogy a kép mellett cím és szöveges összefoglaló is látszik. Ez a formátum állítólag segíti a kattintásokat és a kiadókat is. Ez a későbbiekben másképp lesz, kiveszik ugyanis a szöveges részeket, és kizárólag a cikk főképe látszik majd, rajta az URL-lel.

Elon Musk megerősítette a jelentések után, hogy ez mind igaz, és személyesen az ő ötlete. Szakértők szerint az intézkedés konkrétan aláássa a médiát, mely nem tud majd ilyen formában olvasókat vonzani. A tippek szerint Musk azért lépi ezt meg, mert azt reméli, hogy a felhasználók így több időt töltenek el az X-en, továbbá előfizetnek a havi díjas szolgáltatásra, amely több funkciót kínál.

A nagy kérdés az, hogyan hat mindez a hirdetőkre és a felhasználók lelkesedésére – Musk szerint júliusban mindenesetre 540 millióan használták havi szinten a platformot. Az X egyre inkább a tartalomgyártók felé fordul, valamint az előfizetéses formátumot erősíti hasznosabb funkciókkal, hosszabb videókkal és bejegyzésekkel, előrébb sorolt írásokkal és reklámbevételi részesedésekkel.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét