Elrajtolt Zuckerberg Twitter klónja, van oka félni Musk-nak?

0
199

Ma rajtolt el a Twitter-rivális Threads, aminek az App Store-ban megleshető képek alapján a kezelőfelülete kísértetiesen hasonlít az Elon Musk által 44 milliárd dollárért felvásárolt közösségi platforméhoz.

Teljesen ingyenes a Threads, amit az Instagrammal kötnek össze, és nem limitálják a naponta megnézhető posztok számát, ami most különösen kellemetlen a Twitter szempontjából. Mint ismeretes, Musk platformján nemrég erre került sor hivatalosan azért, hogy fellépjenek az extrém mértékű adatgyűjtés ellen. Azonban nem kizárt, hogy valójában egészen más okok vezettek idáig.

Látván a Twitter körüli káoszt, és hogy nemcsak a hirdetők, hanem már a felhasználók is elvándorlása is megindult (az egyik legnépszerűbb alternatíva most a Mastodon), a Meta nem hezitált sokáig. A cég már márciusban beharangozta, hogy rövid időn belül saját platformmal jelentkezik közéleti személyiségek, alkotók és közösségek számára. A vállalat egyik fejese által “józan ésszel irányított” Twitter-riválisként jellemzett Threads villámgyorsan elkészült, és már ma, azaz július 6-án élesedett is.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét