Eltolhatja pár hónappal a Huawei a Mate40 megjelenését

0
130

Belsős információk szerint a Huawei arra utasítja a beszállítóit, hogy álljanak le a különböző alkatrészek gyártásával, melyek a hamarosan érkező Mate40 készülékekhez kellenek. Ez a sorozatgyártást is eltolhatja 1-2 hónappal. Elképzelhető, hogy ennek ellenére a Huawei a tervezett időpontban mutatja be az új Mate40 modelleket, csak később fognak piacra kerülni.

A Huawei rengeteg chipet felhalmozott a kereskedelmi háború miatt, de ezek főleg régi modellek, amiket az új okostelefonokban nem fognak felhasználni. A gyártó leadott egy 700 millió dolláros megrendelést a TSMC-nél, de az Egyesült Államok megpróbálja megakadályozni azokat az üzleteket, ahol a chipek amerikai technológiával készültek. Ez a szállítmány valószínűleg tartalmazna 5 nm-es Kirin 1020 chipseteket, valamint 7 nm-es 5G modemeket is.

Eltolhatja pár hónappal a Huawei a Mate40 megjelenését

A HiSilicon kiesésével a Huawei-nek alternatív forrás után kell néznie. Még ha sikerülne is Qualcomm vagy MediaTek chipseteket vásárolniuk, az azt vonná maga után, hogy teljesen meg kéne változtatni a készülék felépítését, ami szintén csúszáshoz vezetne.

A Google Play Services kiesésével a Huawei elég sok vásárlót vesztett a nyugaton, de ezt kompenzálni tudták az erős hazai eladásokkal. Ennek ellenére 10%-os csökkenést várnak az idei évre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét