Emelkedik az OLPC XO ára

0
18

Az One Laptop Per Child (OLPC) a héten bejelentette, hogy az XO ára a tömegtermelés megkezdésére vélhetően 188 dollárra fog felemelkedni. A kimondottan a fejlődő országok piacaira szánt notebook ára a nonprofit szervezet szerint a későbbiekben elérheti az áhított 100 dolláros határt.
Egyelőre azonban az álom egyre távolabbra kerül. Ugyanis pár hete még 176 dollárról szóltak a hírek, ami mára 188-ra ment fel. Az OLPC az áremelkedést a nikkel és szilícium árának növekedésével és a valutaárfolyam fluktuációjával magyarázza.
“Habár a 200 dollár viszonylag alacsony árnak tűnhet egy innovatív, wireless-képes, egyszerűen üzemeltethető laptopért, a project nevében szereplő eredeti ár közel kétszerese megnehezítheti a “One Laptop Per Child” szervezet erőfeszítését, hogy minél több ország kormányzatát tudják a vevőik között. Ezen kormányzatok a gyermekeknek kívánják adni a számítógépeket, hogy azokat megtartsák és bütyköljenek velük, a project alapító szerint ezáltal elősegítik a kritikus gondolkodás és a kreativitás fejlődését.”
– írta Brian Bergstein, az AP technológiai szakírója.
Az OLPC XO ára a kerekedelmi forgalomba kerülésekor elérheti a 350 dollárt is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét