Érdekesség: egy Reddit felhasználó meglátogatta a Windows XP ikonikus háttérképnek helyszínét Microsoft Flight Simulatorban

0
337

A nem mindennapi technológiával és grafikával rendelkező Microsoft Flight Simulator egyik játékosa felkereste az ikonikus „Bliss” hegyet – amely a sokak által kedvelt Windows XP alap háttérképe – a játékban és átrepült felette.

Sokadjára már, de ismét bebizonyosodott, hogy MFS játékosok felülről megcsodálhatják bolygónk bármely pontját, amely érdekli őket. Így tett egy Reddit felhasználó is, akit az XP háttérképének helyszíne érdekelt. Sajnos a játékban (és mára élőben) nem azt a látványt kapjuk a Napa-völgyi természetről, mint amit az XP biztosít nekünk.

Azonban már maga tény, ahogy a játék működik, bizonyítja, hogy a Microsoft és az Asobo mennyire új technológiát használt a repülési szimulátorukban. A játék használja és kombinálja a mesterséges intelligenciát, a Microsoft Azure felhőjét, valamint több mint 2 petabájtnyi magas felbontású műholdfelvételt a Bing Maps jóvoltából. Ezáltal realisztikus és pontos képet kapunk a föld szinte minden szegletéről.

Hirdetés

Nem meglepő, hogy a Microsoft Flight Simulator az valaha volt legnagyobb gépigénnyel rendelkező játékok közé tartozik (és itt nem optimalizálatlanságról beszélünk). Ugyanis a játék képes 30 FPS alá droppolni, mindezt egy RTX 2080Ti alatt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét