Érintőképernyővel szerelt MacBook-on kísérletezik az Apple?

0
588

Felpörögtek tehát az események Cupertinóban, olyannyira, hogy állítólag a cég egy olyan ötletet is újra elővett, amit képviselői eddig nagyon következetesen elutasítottak mindig, amikor erről kérdezték őket. Az érintőképernyős MacBook ötlete már több mint 10 éve beszédtéma, 2010-ben még Steve Jobs is elmagyarázta, hogy miért nem jó ötlet megvalósítani egy ilyen laptopot: “Az érintőképernyős felületek nem működnek vertikálisan. Szuper demó, de hamar fájdalmat okoz a használatuk, hosszabb távon pedig olyan érzés, mintha leszakadna tőle az ember keze. Egyszerűen nem működik, ergonómiailag szörnyű.”

Ezután, az elmúlt években számos alkalommal utasították el ezen MacBook-ok ötletét a mérnökök és sajtónak nyilatkozó munkatársak. A Bloombergnél publikáló Mark Gurman azonban most mégis úgy tudja, hogy újra előkerült az ötlet, és számos hardvermérnök aktívan részt vesz a kísérletekben.

Az Apple a korábbi MacBook Pro-kon megtalálható Touch Barral ért a legközelebb ahhoz, hogy érintőfelületet tegyen ezekre a laptopokra. Meglátjuk, hogy ezúttal tovább jutnak-e a próbálkozásnál, vagy továbbra is csak egy álom marad.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét