Érkezik a kedvenc Call of Duty sorozatunk új tagja? Minden amit tudunk az idei CoD: Modern Warfare 2-ről

0
1444

Nem kérdés, hogy az új Call of Duty játék már úton van – ahogy minden évben. Ha van biztos pont a gaming piacon, akkor az az évenkénti Call of Duty megjelenés, és ez 2022-ben sem lesz másképp.

Már megerősített információk szerint a Call of Duty 2022-ben érkező része már fejlesztés alatt áll az Infinity Ward égisze alatt. Ami ennél izgalmasabb, az az, hogy a jelentések szerint a 2019-es Modern Warfare folytatása lesz a menü idén, ami a 2007-es Call of Duty 4: Modern Warfare újraélesztése volt. Leegyszerűsítve tehát: a jelek szerint érkezik az új Modern Warfare játék.

A CoD fejlesztéséről szóló hírek semmiképp sem nevezhetők meglepőnek, viszont a „hatalmi játszmák” miatt komoly kérdések vetülhetnek fel. Mit értek hatalmi játszák alatt? Természetesen elsősorban azt, hogy Activision Blizzard-ot felvásárolta a Microsoft, emiatt pedig égető kérdéseket szegezhetünk a kiadó és a tulajdonos felé.

Talán az egyik leghúsbavágóbb kérdés a Call of Duty PlayStation-ös jövője. Lesz-e egyáltalán? Ha lesz, akkor milyen módon? Vagy a Sony konzoljának hívei búcsúzhatnak a címtől? Egyelőre semmit nem tudunk biztosan. Szerencsére a Bloomberg jelentése azonban azt sugallja, hogy a következő három Call of Duty játék (beleértve az ideit is) továbbra is érkezik PS-re. Hogy ezután mi lesz, azt még a Bloombergnél sem tudják.

Jelenleg még nem erősítették meg a Call of Duty 2022-es részének megjelenési dátumát, vagy címét, mivel a játékot hivatalosan még be sem jelentették.

Jellemző az Activision-re, hogy a CoD részek minden év novemberében jelennek meg. A Call of Duty prominens leakere, Tom Henderson azt állítja, hogy hallott már olyan hangokat, mik szerint idén egy hónappal korábban, októberben jelenik meg a CoD, a leleplezés pedig valamikor nyáron lesz esedékes. A szivárogtató szerint a 2022-es CoD azért jelenik meg korábban, mert a tavalyi Vanguard kifejezetten „rossz értékesítési számokat mutatott” – azaz keveset adtak el belőle. Fontos szem előtt tartani, hogy ezek egyelőre csak pletykák, még akkor is, ha maga Tom Henderson mondja. Olyan távoli még a megjelenés, hogy addig bármi történhet.

Míg az új CoD megjelenési dátumáról csak találgatásokat tudunk közölni, más oldalról megközelítve a játékot biztosabb információkkal szolgálhatunk. Szinte biztosra vehető, hogy a 2022-es Call of Duty a következő platformokon fog megjelenni: PS5, Xbox Series X/S, illetve PC. Kis szerencsével pedig akár Xbox One-ra és PS4-re is megjelenhet, habár ezekre nem mernénk megesküdni.

Sokak számára megkönnyebbülést jelent a CoD PS-en való megjelenése, miután a Microsoft felvásárolta az Activisiont. A 69 milliárd dolláros felvásárlás után hatalmas bizonytalanság kezdte el uralni a gaming szférát: vajon a felvásárlás mit jelent a jövőbeli Call of Duty-kra nézve? Megjelennek PlayStation-re? Xbox exkluzívak lesznek?

Az üzlet megkötését bejelentő posztjában Phil Spencer, az Xbox vezetője így nyilatkozott: „Az Activision Blizzard játékait számos platformon élvezhetik a felhasználók, és azt tervezzük, hogy továbbra is támogatni fogjuk ezeket a közösségeket”. A kétértelmű nyilatkozat azonban nem erősíti meg pontosan a jelenlegi Activision Blizzard franchise-ok (mint pl. a CoD) jövőinek mivoltát a tekintetben, milyen platformon lesznek elérhetők.

Spencer ezt követően Twitteren azt nyilatkozta, hogy „good calls”-okat (ilyen kontextusban ez sok mindent jelenthet, mi úgy fordítanánk, hogy „eredményes tárgyalásokat) folytatott a Sony vezetőivel, továbbá a Microsoft megerősítette, hogy az „Activision Blizzard felvásárlásakor fennálló összes megállapodást tiszteletben tartják”. Ezután konkrétabban fogalmaz: „a vállalat meg akarja tartani a Call of Duty-t PlayStation-re”, mert „a Sony iparágunk fontos része, nagyra értékeljük a kapcsolatunkat” – írta Spencer.

Habár az nem lett kimondva, hogy a Call of Duty játékok a jövőben is érkezni fognak PS-re, egy ideig még biztosan nem kell aggódnunk e téren. Sok évig még biztosan élvezhetjük az nagynevű FPS-t Sony konzolokon is.

A Bloombergnek hála megtudhattunk némi belső információt a Call of Duty jövőjéről. Négy névtelenül nyilatkozó bennfentes azt állítja, hogy tudnak mindenről ami a játékokat érinti platform téren, és a következő három CoD biztosan megjelenik PS-re is. A források azt állítják, hogy az Activision már a felvásárlás előtt elkötelezte magát ezek mellett a kiadások mellett, ezt pedig a Microsoft tiszteletben tartja.

Ez a három játék pedig nyilvánvalóan a Modern Warfare 2 (avagy 2022); a jövő évi Call of Duty a Cold Ward fejlesztőjétől, azaz a Treyarch-tól; illetve a CoD: Warzone 2.

Ezen a trión kívül azonban továbbra sem világos, tervezi-e a Microsoft Xbox-exkluzívvá tenni a CoD-ot. Érdekes jövő előtt állunk, az biztos.

Az Infinity Ward már bejelentette

Az Infinity Ward stúdió már megerősítette, hogy dolgozik a 2022-es CoD-on. Most februárban pedig a következőt posztolták Twitterre: „Hamarosan érkezik a Call of Duty új generációja. Maradj fagyos.” (Na jó, az utolsó mondat kicsit bután hangzik magyarul, maradjunk a Captain Price által gyakran használt angol kifejezésnél: Stay frosty.)

Ugyan ez a kiadó fejlesztette a 2019-es Call of Duty: Modern Warfare-t, illetve a nagysikerű Warzone-t is. Sajnos a stúdió ennél több részletet nem közölt, de általánosságban pozitív előjeleket figyelhetünk meg a játék körül. Erre jó példa az Activision egyik közleménye: „A franchise történetének legambiciózusabb tervén dolgozunk, iparágvezető innovációval és széles körben vonzó franchise környezettel.”

Támadók és Védők játékmód?

Újabb szivárgás Ralphtól, ezúttal azt állítva, hogy a Call of Duty 2022-es része a Rainbow Six Siege-hez hasonló móddal fog előrukkolni, ahol a támadóknak meghatározott időn belül kell teljesíteniük egy célt, míg a védőknek meg kell ezt akadályozniuk. Ralph azt állítja, hogy a védők „rejtett helyeket, boobytrappeket és kamerákat” is használatnak a támadók megfékezésére.

Vagy inkább egy Escape from Tarkov-ra hajazó játékmód?

Tom Henderson azt is elhintette, hogy az új CoD-hoz egy olyan játékmód is készülőben van, ami leginkább a 2017-es Escape from Tarkovra hasonlít. Henderson elég pozitívan nyilatkozott ezen játékmódról, ami minden gamer számára jót jelent.

Ralph pedig megerősítette Henderson állításait, mi több, szerinte a játékmód célja „loot felhalmozása több mapon keresztül a sikeres kimenekülés előtt”.

Brutális és hidegrázós?

A már említett szivárogtató, Ralph, további részleteket osztott meg a Call of Duty 2022 kampányáról. Ralph azt állítja, hogy az új CoD sztori módja „kemény és könyörtelen” lesz, valósághű vér és halálanimációkkal, illetve szívszorító történetekkel. Ezen kívül a leaker azt is nyilatkozta, hogy a játékba implementálnak egy bizonyos „erkölcsi iránytűt”, ami hasonló lesz a Red Dead Redemption 2 becsületrendszeréhez, és bizonyos döntések hatással lesznek a játék történetének alakulására.

Kolumbiai drogkartell lesz az ellenség?

Személy szerint én eléggé szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, de olyan pletykák is napvilágot láttak, amik szerint az új CoD középpontjában az „amerikai különleges erők lesznek, akik titkos háborút vívnak a kolumbiai drogkartellek ellen”. Ezt a VGC jelentette be.

Multiplayer mapok szivárogtak ki

Az új CoD multuplayer mapjai közül négyet a ModernWarzone Twitter-fiók szivárogtatott ki – ez a felhasználó egyébként korábban már pontos CoD leakeket osztott meg, azaz megbízhatónak mondható. Ez a négy map pedig a következő: Favela, Terminal, Quarry és High Rise.

Leakerünk nem közli, hogy ezek a pletykák honnan származnak, így teljes mértékben elképzelhető, hogy csupán találgatások (plusz tegyük hozzá, hogy ilyen nevű mapok elég gyakran előfordulnak a videójátékok világában).

Lehet nem lesz Modern Warfare 3?

Ralph szerint az Infinity Ward „nem érdekelt abban, hogy az MW2 után folytassa a régi címet”, ehelyett „előre tekint”. Egyszerűbben megfogalmazva Ralph szerint nem lesz MW3, amit én nagyon sajnálnék, ugyanis a kedvenc CoD franchise-om a Modern Warfare.

„Project Cortez” kódnév

A Call of Duty egyik legjelentősebb leakere, Tom Henderson szerint a Call of Duty 2022-es részének kódneve a „Project Cortez”, és ez a Call of Duty: Modern Warfare (2019) folytatása lesz – mondjuk ez utóbbi információt valahogy magamtól is kitaláltam.

Habár ez is egyértelmű, de szót kell ejteni róla: Az idei Modern Warfare 2 nem összekeverendő a 2020-ban kiadott Modern Warfare 2 Remastered játékkal, aminek eredeti megjelenési dátuma 2009.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét