Érkeznek a Geforce 8800-as notebook videovezérlők

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A Fudzilla információi szerint már nem kell sokat aludnunk, és piacra kerülnek az nVidia új, kimondottan laptopokra kifejlesztett GPU-i. Azért eleint a tömeges elterjedéstől még nem kell tartani, de azt már tudni vélik, hogy a Dell új, 17 hüvelykes játékgépében, az XPS M1730-ban fognak az új vezérlők debütálni. Ezzel, és az opcionálisan választható új Intel Core 2 Extreme processzorral vélhetően a Dell ezen modelljei lesznek az egyik legerősebb játéknotik a piacon.
Az előzetes híresztelések szerint még a nyár végén kiadásra kerülő kártyák három változatban jelennek majd meg: ezek értelmében GeForce 8800M GTX, 8800M GT és 8800M GS verzió lesz majd kapható.
A GeForce 8800M lapkákkal kapcsolatban a szakértők arra számítanak, hogy teljesítményük megközelíti asztali társaikét, de természetesen azért nem veszik fel velük a versenyt, hiszen a notebookokkal szemben támasztott energiafogyasztási és hőmérsékleti követelményeknek meg kell felelniük.
Jelenleg az nVidia 8M sorozatú GPU családja a GeForce 8700M, 8600M, és 8400M sorozatokból áll., természetesen mindegyik DirectX 10 támogatással.
 

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?