EU: A Google-nek ki kell fizetnie 2,8 milliárd dolláros büntetését

0
5

Az Európai Unió Bíróságának Törvényszéke elutasította a Google büntetésével szembeni fellebbezését, így az amerikai tech óriásnak ki kell fizetnie a bírságot, melyet 2017-ben kapott. A bírság az Európai Bizottság azon ítéletének eredménye, amely szerint a Google megsértette a tisztességes verseny szabályait azzal, hogy előnyben részesítette saját termékösszehasonlító szolgáltatását más, potenciálisan jobb alternatívákkal szemben.

2017-ben az Európai Bizottság azt állapította meg, hogy a Google – mint a világ legnagyobb keresőmotorja – felhasználta erejét és versenyelőnybe helyezte a Google Shoppingot más versenytársakkal szemben. A 2017-es ítélet után a Google fellebbezést nyújtott be.

A Bíróság azonban a szankció helybenhagyása mellett döntött, azaz be kell fizetni a 2,8 milliárd dolláros büntetést. Ez azonban nem az utolsó jogorvoslati lehetőség volt, a Google még fellebbezhet az Európai Bírósághoz is (European Curt of Justice).

Rengeteg hatalmas cég létezik jelenleg a világon, melyeket versenyjogi eszközökkel kell megfékezni, ugyanis ha nem figyelünk, könnyen „csúnya dolgokat” csinálhatnak.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét