Eve Online: kézzel fogható veszteségek egy internetes játékban

0
255

Manapság sokan néhány száz forintnak megfelelő dollárt is sajnálnak egy-egy internetes alkalmazásért okostelefonjukra, vagy éppen számítógépükre. Természetesen nem csak hazánkban tapasztalható betegségről van szó, de a most olvasható példa a ló másik oldalát mutatja be.

Alig néhány órával ezelőtt zajlott le a méltán népszerű Eve Online internetes sci-fi játék fennállásának legpusztítóbb ütközete. Sokan életformaként tekintenek erre a játékra, hiszen saját politikája és gazdasági rendszere annyira magával ragadó hangulatot kölcsönöz a képzelt világnak, hogy remek mentsvárat nyújthat a mindennapokban megfáradt, kikapcsolódásra vágyó játékosok hadának. Ami leginkább megkülönbözteti az Eve Online-t a többi online szerepjátéktól az az, hogy minden játékos egyetlen szerveren található meg és így az ilyen és ehhez hasonló méretű ütközetek a játék sikertörténetének zászlóshajói.

A most lezajlott csatában a legnagyobb hajóosztályt jelentő Titan-okból is százával semmisültek meg, melyek darabja készpénzre váltva majdnem egy millió forintot kóstál a világhálón. A Forbes vette a fáradtságot, hogy számot vessen a háborúval, melynek a végeredménye azt hozta, hogy 70-114 millió forint közötti összegben semmisültek meg virtuális javak.

Forrás: http://www.forbes.com/sites/erikkain/2014/01/29/massive-eve-online-battle-could-cost-500000-in-real-money/

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét