Ezek az eszközök élhetnek a Google Find My Device funkciójával

0
909

A Google a tavaly májusi I/O fejlesztői konferencia keretein belül leplezte le, hogy egy olyan eszközkereső hálózaton dolgozik, melynek segítségével nyomon követhetjük elveszett vagy ellopott androidos eszközeinket. A vállalat az Egyesült Államokban és Kanadában hivatalosan elindította az új Find My Device névre keresztelt hálózatát, amin keresztül nem csak a Pixel telefonokat lehet majd kikapcsolt állapotban is megtalálni.

Külön jó hír, hogy az eszközkereső hálózat segítségével egyes vezeték nélküli fül- és fejhallgatók is nyomon követhetővé válnának. Továbbá a Google most megerősítette, melyek lesznek azok az eszközök, amik a közeljövőben megkapják a Find My Device támogatását.

A vállalat állítása szerint elsők között frissülhet a Pixel Buds Pro, ezen felül pedig a Sony WH-1000XM5 fejhallgatója, illetve a JBL Tour One M2 és a JBL Tour Pro 2 is megkapja a támogatást. Hogy az előbb felsorolt fülesekre mikor érkeznek pontosan a frissítések, egyelőre nem tudni. A Google szerint a Sony és a JBL eszközeinek Find My Device támogatása „hamarosan” érkezhet, míg a Pixel Buds Pro valamivel később kerül majd sorra.

techkalauz.hu – az online techmagazin