Felfüggesztette egyes Xeon CPU-k szállítását az Intel

0
35

Tom’s Hardware friss riportja szerint az Intel felfüggesztette az év elején bejelentett, Sapphire Rapids kódnevű Xeonok egy részének forgalmazását, mivel egy hibára lettek figyelmesek az MCC variánsú modelleken. Utóbbi az egy darab monolitikus lapkával dolgozó Xeonokat jelenti, vagyis a maximum 32-magos kiadásokat, és a probléma lényege, hogy a processzor, bizonyos körülmények között váratlan rendszermegszakítást idézhet elő.

Az Intel szóvivője szerint erre a hibára a kiadás előtt nem leltek rá, és a kereskedelmi forgalomban kapható szoftverek futtatása során sem sikerült előhozni. A gond a két- és négyutas konfigurációkba szánt, MCC variánsú új Xeonokat érinti, ami nem túl szerencsés, mert ezekre van a legnagyobb felhasználói igény a Sapphire Rapids generáción belül.

A cég ugyanakkor úgy véli, hogy a hiba korrigálható a firmware frissítésével, és amint a készülő javításról kiderül, hogy működik, újraindulhat az érintett termékek forgalmazása. Ígértük szerint, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy minél előbb újra elinduljon ezen termékek szállítása.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét