Félmagas GeForce kártya – De mire jó?

0
66

Feltűnt a Gigabyte portfóliójában az első olyan Ada Lovelace architektúrájú videokártya, amelyhez egyaránt jár normál magasságú és alacsony profilú I/O keret, ezért sok, kifejezetten szűkös gépházba is beépíthető különösebb probléma nélkül. A GeForce RTX 4060 OC Low Profile 8G néven, GV-N4060OC-8GL azonosítóval listázott vezérlő mindössze 182 mm hosszú, 69 mm magas, illetve 40 mm széles.

A 115 wattos TDP-vel rendelkező, egyetlen 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozóval szerelt konstrukció blokkjának hővezető csövei közvetlenül érintkeznek a referencia 2460 helyett 2475 MHz-es GPU Boost frekvenciára bekalibrált GPU-val. Ahogy az általában lenni szokott, a 8 GB GDDR6-os VRAM 17 GHz-es effektív órajelét nem módosították a tervezők.

A fedélzeti csatlakozók konfigurációja sem teljesen ugyanaz, mint az NVIDIA sztenderdje, hiszen két DisplayPort 1.4a, plusz két HDMI 2.1a kimenet sorakozik hátul (szóval az egyik DisplayPort egy HDMI aljzatnak adta át a helyet).  Az alumínium backplate ezúttal kimaradt a képletből. A pontos megjelenési dátumot vagy az ajánlott fogyasztói árat egyelőre nem közölték, de ha minden igaz, akkor a VGA még a hónap folyamán elérhetővé válik.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét