Felnőtt tartalom lepte el a YouTube-ot

0
88

A 404 Media nevű híroldal beszámolója egy kiskaput ír le, amelyet kihasználva spanyol nyelven kommunikáló Discord-felhasználók rakoncátlankodtak a platformon. Ez a csoport képes volt felnőtt tartalmakat elhelyezni a YouTube-on, köztük a PornHubról átemelt filmeket és hentai-epizódokat, a hozzájuk tartozó link birtokában pedig a csatornatörlések után is el lehet érni ezeket.

Ez a módszer nem kerüli ki a YouTube szűrőit, hanem a címkézési rendszerben rejlő sérülékenységgel él vissza. A feltöltők egy bizonyos karakterrel (newline, soremelés) árasztják el a tageket, melynek hatására még az üzemeltető sem tud láthatósági módosításokat végrehajtani az adott videókon, beleértve a privátra/nyilvánosra állítást és a törlést is.

A 404 Media szerzője kapcsolatba lépett a YouTube szóvivőjével, Jack Malonnel, aki tőle értesült a problémáról. Miután az újságíró elküldött neki egy linket az egyik törölt csatornáról származó, de továbbra is elérhető pornóvideóról, Malon közölte, hogy már dolgoznak a javításon, és hogy el fogják távolítani a felnőtt tartalmakat a platformról.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét