Feltámasztják az Apple HomePod-ot

0
799

Látszólag igyekszik tanulni a korábbi hibájából az Apple, mivel a második generációs HomePod 50 dollárral olcsóbban, 299 dollárért kerül boltokba, ezért cserébe viszont az elődjével ellentétben nem hét, hanem csak 5 hangszórót kapott a mélynyomó mellé, valamint a mikrofonok számát is csökkentették 6-ról 4-re.

A gyártó szerint ez a „fogyókúra” nem befolyásolja majd a hangminőséget, de az ítélettel inkább várjuk meg a független teszteket. A HomePod 2 ugyanakkor nem csak a spórolásról szól: az új okoshangszóróban már az S7 processzor dolgozik (a HomePod 1-ben az iPhone 6-ból ismert A8 volt). Kerültek bele hőmérsékleti és páratartalom-érzékelők, valamint a hatékonyabb eszközök közötti kommunikációért felelős U1 (UWB) chipet is megkapta.

A második generációs HomePod másik nagy extrája a környezeti zajokat (pl. csengő, tűzjelző, síró csecsemő) érzékelő hangfelismerés, ám ez csak egy későbbi, tavaszi frissítést követően lesz elérhető. Az újrahasznosított szövettel burkolt termék dizájnja szinte egy az egyben megegyezik az eredeti HomePod-éval, azzal a különbséggel, hogy a tetején lévő Siri-embléma már világít is, hasonlóan a HomePod minihez.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét