Figyelmeztet az Apple: Bizonyos rezgési frekvenciák károsítják az iPhone-ok kameráját

0
94

Az Apple arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy bizonyos frekvenciákon való rezgések árthatnak az iPhone-ok kameráiba épített finom optikai képstabilizáló mechanizmusnak. Kiemelik, hogy a belsőégésű motorok rezgései pont ilyenek, különösképp a nagyteljesítményű motorkerékpárokra nem érdemes felszerelni iPhone-unkat.

Nem véletlenül készítenek a csúcskészülékek olyan képeket, amilyeneket. Komoly mérnöki precizitást és tűpontos tervezést igényel, hogy ilyen kis helyre zsúfoljunk egy ilyen jó szenzort. Ezek a precízen összerakott részek pedig bizonyos frekvenciatartományban lévő rezgéseket nem annyira szeretnek, így kisebb-nagyobb problémákat okozhatnak.

Az Apple kifejezetten a nagyteljesítményű motorkerékpárokat emeli ki ilyen téren. Az autófókusz és a képstabilizálásért felelő alkatrészek ilyen felhasználás mellett sokat sérülhetnek. Egyszerű felismerni a hibát: romlik a képminőség.

Javasoljuk inkább egy sportkamera beszerzését ilyen célra, részben mert sokkal alkalmasabb erre a felhasználásra, részben pedig a fentebb említett okok miatt.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét