Fizetésemelés volt a Teslánál

0
17

Bár a fizetések továbbra is bizalmas információnak számítanak, a belső kiszivárgott dokumentumokból kiderül, hogy a Tesla most 22 és 39 dollár között fizeti az amerikai gyári dolgozóit óránként, miközben hét „szintre” osztja őket. A változtatások a múlt hónapban léptek életbe, miután 2023 decemberében véglegesítették őket. Tavaly az iparági átlag óránként 28 dollár bérezés volt.

A Tesla jelenleg több mint 140 000 embert foglalkoztat világszerte több mint 1200 helyen (értékesítési, szerviz- és kiszállítási központokban a gyárakkal együtt), és két évtizeddel debütálása óta ma már csaknem 2 000 000 jármű gyártására képes évente. A cég alkalmazottai közül sok az Egyesült Államokban dolgozik, és a Business Insider kezei közé került kiszivárgott dokumentumok szerint a cég egyesült államokbeli gyári dolgozói a múlt hónapban fizetésemelést kaptak.

A Tesla gyáraiban hét szintre osztják a dolgozókat. A vezetők viszont csak egy lépést tudnak feljebb lépni. A fent említett kiszivárgott dokumentumok szerint a fremonti gyár kezdő dolgozói most 25,25 dollárt, míg felső szintű kollégáik 35,50 dollárt keresnek óránként. A vezetők fizetéséről azonban nincs információ. Az amerikai autóipar tavalyi hivatalos statisztikái szerint átlagosan nagyjából 28 dollárt fizetnek a gyári dolgozóknak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét