Flipboard 2.0: Légy te is szerkesztő!

0
85

A magazinok olvasása régi hagyomány az emberek körében. Kellemes időtöltést jelenthet utazás közben vagy éppen egy orvosi váróteremben. A digitális világban már ezt is inkább a kütyüinken végezzük, így az online újságokat és híroldalakat, RSS feedeket és közösségi csatornákat is szívesen olvasgatjuk egy közös “tárolóban”. Ez dizájnban akár hasonlíthat is az elődre, a papír alapú újságokra. Képzeljük el, hogy mi lenne, ha mindezt még mi magunk is szerkeszthetnénk?! Nos, ezt (is) elhozza nekünk a Flipboard 2.0ás verziója.

Flipboard 2.0: Légy te is szerkesztő!

Nemsokára leáldoz a Google Reader csillaga, így az alternatív megoldások és az eddig is népszerűnek számító magazinolvasók sokkal több teret nyernek. Ezek közül is talán az egyik leghíresebb a Filpboard. A frissítés során több funkció került be az Android alkalmazásba, melyek egyre része már egy ideje elérhető a konkurensnek számító iOS platformon.

Hirdetés

A megújult megosztási beállításokkon kívül, a legnagyobb újdonságot a magazinszerkesztő jelenti. Ennek és egy Flipboard fióknak a segítségével tetszés szerint gyűjthetjük össze a számunkra érdekesnek ítélt információkat, amelyekből aztán létrehozhatjuk a saját magazinunkat. A kész dokumentumnak, nevet leírást adhatunk, kategóriákba is sorolhatjuk, valamint lehet privát (amit csak mi látunk), vagy éppen publikus is. Ezek a magazinokra bárki feliratkozhat, így úgy lehetünk szerkesztők, hogy nem írunk semmit, csak a másoknak is érdekes információkat egy közös csatornába gyűjtjük. Külön pozitívum, hogy nem pusztán a feliratkozásainkban kereshetünk, hanem kompletten a weben és a különböző közösségi és megosztó oldalakon kulcsszavak alapján, valamint az eszközünk böngészőjéből is be tudjuk szúrni a projektünkbe az adott weboldalt és tartalmát. És ez még nem minden! Ha egy online képesújságot kreálnánk arra is van mód, mivel a háttértáron lévő fotóinkból is készíthetünk magazint, amiket akár a webes felületen is tovább szerkeszthetünk, vagy olvashatunk.

A teljes újdonságlista a fejlesztő szerint (angol):

  • Collect and save content into your own magazines, tap the “+” button to begin
  • Your magazines are public, but can be made private
  • Integrated Android share: add content from the Gallery & other apps to your magazines
  • Bookmarklet to add items to your magazines from a browser
  • Get notifications when people like, comment or subscribe to your magazines
  • Share magazines via email or social networks
  • Personalized recommendations for more to read
  • Search is now front & center, with improved results

 

Végül pedig változatosság kedvéért nem a hivatalos marketingvideót szúrjuk be, hanem a szerkesztőségünk által készített gyors bemutatót a legfontosabb frissítésről:

 

A Flipboard 2.0ás verzióját ingyenesen letölthetjük a Play Store-ból.

 

Bazsa

Forrás: Flipboard

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét