Friss SSD a Transcend műhelyéből

0
5

A Transcend az egyik vezető vállalat az ipari felhasználásra szánt adattárolók gyártása terén. Ugyan az otthoni felhasználásra készített SSD meghajtóik is ismertek, most mégis az előbbi vonalat próbálják erősíteni az új 2,5″-ös SSD570-el, ami SLC NAND chippel érkezik. Az újnak nem nevezhető, mégis “új” generációs SATA III 6Gb/s-es interfésznek köszönhetően a 128GB-os modell pl. elég jó teljesítménnyel rendelkezik, értjük ezalatt az 510MB/s-os olvasási és 450MB/s-os írási sebességet. Ezenkívül számos hasznos szolgáltatást kapunk, többek között Intelligent Power Shield, alvó állapot és S.M.A.R.T. funkció; ez utóbbi a fogyasztás csökkentéséért és az adatvédelemért felel.

Az 570-es modell TS6500 vezérlővel érkezik és természetesen az SLC chipek is jóval tovább bírják, mint a hagyományos MLC megoldások. Ez azt jelenti, hogy a sebesség mellett több olvasási/írási ciklussal terhelhetőek az új meghajtók és kisebb meghibásodási rátával rendelkeznek. A fizikai megterhelés (pl. rázkódás) sem okoz gondot, így hordozható számítógépkbe pl. ideális lehet az SSD570.

Az IPS-ről kicsit bővebben: a hagyományos Transcend SSD-k nem rendelkeznek ezzel a funkcióval, ami kvázi biztosítja, hogy egy váratlan áramkimaradás esetén a lehető legtöbb adat íródjon a flash chipekre. A technológia meghosszabbítja azt az időtartamot, mielőtt a meghajtó írásvédett módba lép, ezzel biztosítva, hogy bizonyos folyamatok végrehajtódjanak és ezzel elkerülhető a meghibásodás is.

Az új Transcend modellek 64- és 128GB-os változatban érkeznek, 3 év garanciával.

Forrás: techpowerup.com

Marci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét