Frissítést kap a Steam Deck operációs rendszere

0
791

Ezekben a napokban töltötte be a 20. évét a videojáték-piac legnagyobb PC-s áruháza, a Steam. A Valve kisebb-nagyobb meglepetésekkel készült ebből az alkalomból, köztük azzal is, hogy mindhárom Steam Deck modell árát mérsékelte. Igaz, a kedvezmény csak átmeneti, de szeptember 21-éig még kihasználhatjuk, és akkor attól függően, hogy melyik típust választottuk, 10, 15 vagy akár 20 százalékot is megtakaríthatunk az eredeti árhoz képest.

A PC-kézikonzol hibrid soron következő nagy frissítése újrakalibrálja a színek alapbeállításait, immáron az sRGB opciót tekintve elsődlegesnek. Ez azt eredményezi, hogy a kijelzőn az eddiginél élénkebb és melegebb színeket fogunk látni. A Settings – Adjust Display Colors menüben ezt még finomhangolhatjuk a Color Vibrancy és Color Temperature opciók csúszkáival.

Viszont annak sincs semmi akadálya, hogy visszaálljunk a korábbi beállításokra, ha az új nem nyeri el a tetszésünket. Szintén újdonságnak számít, hogy a Steam Deck külső kijelzőkön támogatni fogja a HDR és VRR megjelenítési opciókat, amennyiben az eszközre csatlakoztatott tévé vagy monitor, valamint az USB-C-adapter ezt lehetővé teszi.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét