Frissítette a Valve a Steam Deck-et és Dock-ot

0
39

Az utóbbi hetek ismét izgalmasan alakultak a Steam Deck körül. Több mint másfél évvel az eredeti konfiguráció megjelenése után a Valve előbb csak leleplezte, majd a napokban piacra is dobta az új OLED-kiadást, amely a Nintendo Switch OLED Model receptje után szabadon egy nagyobb és szebb kijelzővel dobja fel az alap élményt.

Ez azonban nem jelenti, hogy a továbbra is forgalmazott normál Steam Deck kiesik a képből. A gépeken futó SteamOS most egy fontos frissítést kapott, amely több hasznos újdonságot is elhoz a repertoárba, és még a konzolhoz tartozó dokkolót is kezelésbe veszi. A SteamOS 3.5.5-ös kiadása elérhetővé tette a szeptemberi bétában már látott VRR, vagyis a változó képfrissítési gyakoriság támogatását, illetve a Steam Deck immáron a külső HDR kijelzőkkel is megbirkózik.

További fontos változtatás, hogy az update megnyitotta az utat a képernyő színének kalibrálása és a processzor feszültségének csökkentése előtt. Továbbá a grafikai driver is frissült, melynek hála valamivel jobban fut a Bethesda szeptemberben megjelent űr-szerepjátéka, a Starfield.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét