Frissült a Galaxy A-sorozat

0
169

A Samsung leleplezte az új Galaxy A7, A5 és A3 modelleket, amik többet között új OIS kamerát és ujjlenyomat-olvasót kaptak, valamint támogatják a Samsung Pay technológiát. Az új sorozat premierje Kínában lesz december közepén. Azt, hogy a többi piacra mikor kerülnek be a készülékek, még nem lehet tudni (ahogyan az árazást sem).

Samsung Galaxy A7 (2016)

Az A7 a legnagyobb modell a sorozatban, mivel az A8 még nem frissült. Az 5,5 inches Super AMOLED kijelző felbontása 1080p. Belül egy nyolcmagos processzor lapul. Operációs rendszerként az Android 5.1 Lollipop-ot kapjuk. A Samsung az egész A-sorozatról “levágta” a kávát a képernyő körül, így rendkívül keskeny modelleket kapunk. A ház fémből és üvegből készül, mint a flasgship Galaxy S és Note készülékek esetén. Az A7 7.3mm vastag (vastagabb, mint a régi A7 és A8) és 172 grammot nyom (azaz nehezebb is).

Hirdetés

Frissült a Galaxy A-sorozat

Jó hír, hogy az akkumulátor kapacitása nőtt (3300mAh) és támogatja a gyorstöltést is. Plusz 1GB memóriát is kapunk (azaz összesen 3GB), a tárhely viszont maradt 16GB. Szerencsére a Samsung meghagyta a microSD foglalatot. A kamera 13MP-es és optikai képstabilizátor is van benne. A hátsó és az első kamera is tudja az f/1.9-es rekeszt. Az A7-be ujjlenyomat-olvasó is került. Az új chipsetnek köszönhetően 300Mbps-os sávszélességgel is netezhetünk LTE hálózaton keresztül. A készülék dual-SIM változatban is elérhető lesz.

Samsung Galaxy A5 (2016)

Az A5 kinőtte elődjét, egy 5,2 inches Super AMOLED kijelzőt tartalmaz, 1080p-s felbontással (az elődnél ez 5 inch volt 720p-s felbontással). Ez a modell is megkapta a nyolcmagos processzort, valamint 2GB memóriát. A háttértár 16GB. Ezzel szemben viszont vastagabban (6.7mm-ről 7.3mm) és nehezebb (123g-ról 155g) is lett. Szerencsére ezzel együtt az akkumulátor kapacitása is nőtt, 2,900mAh-ra.

Frissült a Galaxy A-sorozat

Az A5 az A7-hez hasonló 13MP-es kamerát használ (az előlapi pedig 5MP-es), szintén optikai képstabilizátorral. Az ujjlenyomat-olvasó és a Samsung Pay támogatása itt is jelen van, valamint szintén elérhető lesz a dual-SIMes verzió itt is.

Samsung Galaxy A3 (2016)

A Galaxy A3 kapta a legnagyobb frissítést a 3 közül: a gyenge qHD kijelzőt felváltotta egy 4,7 inches Super AMOLED képernyő, 720p-s felbontással. A kamera frissítése is jelentős, 13MP-es hátlapi és 5MP-es előlapi, f/1.9-es rekesszel (viszont OIS nélkül).

Frissült a Galaxy A-sorozat

A processzor maradt négymagos, 1.5GB memóriával és 16GB-os háttértárral. Az akkumulátor 2,300mAh-ra nőtt, ezzel együtt ez is vastagabb (7.3mm) és nehezebb (132g) lett. Dual-SIMes verzió itt is lesz, viszont gyengébb LTE-vel (ez viszont piacfüggő). Az A3 az egyetlen a három modell közül, amely nem kapta meg az ujjlenyomat-olvasót.

Forrás: gsmarena.com

Marci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét