Fujitsu és a Microsoft globális partnerséget kötött a fenntarthatóság átalakítása érdekében

0
488

– Az ötéves megállapodás jelentősen elősegíti a Fujitsu Uvance üzletág gyors növekedését. Célja, hogy 2025. március 31-ig, a Fujitsu pénzügyi év vége előtt éves szinten több mint 5,4 milliárd dollár (700 milliárd jen) bevételt érjen el.

– A partnerség lehetőséget teremt arra, hogy a Fujitsu ágazati innovációit összekapcsolja a Microsoft innovatív technológiáival. Ezen összefogás révén céljuk a felhőmegoldások széles skálájának közös fejlesztése és bevezetése olyan területeken, mint a gyártás, kiskereskedelem, egészségügy és közszféra.

– A partnerség keretében mindkét vállalat elkötelezi magát a Microsoft felhő- és felhőértékesítési képzés és tanúsítványok felgyorsítása mellett, és ezt a kezdeményezést összesen 28 000 Fujitsu alkalmazott részére nyújtják majd az elkövetkező öt év során.

A Fujitsu Limited és a Microsoft Corporation örömmel jelentették be ötéves stratégiai partnerségüket, amelynek célja a meglévő együttműködésük jelentős kiterjesztése. Ebben az együttműködésben mindkét vállalat befektetéseket hajt végre, különös hangsúlyt fektetve a Fujitsu többmilliárd dolláros Uvance üzletágának bővítésére. Ezt a bővítést a Microsoft felhőszolgáltatásai és iparvezető technológiái segítik, amelyek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy digitálisan átalakítsák működésüket, és olyan fenntartható gyakorlatokat, illetve megoldásokat fejlesszenek ki, amelyek megfelelnek a társadalmi igényeknek, és új üzleti növekedési lehetőségeket teremtenek. Ennek az együttműködésnek köszönhetően több szervezet is képes lesz gyorsan reagálni a környezet gyors változásaira. Segíteni fog a kórházak működésének átalakításában, javítja a páciensek élményét, és nagyobb stabilitást biztosítanak a beszállítási láncok kihívásaival szemben. Ez csupán néhány példa a partnerségben rejlő potenciális előnyökre, amelyek hozzájárulnak a társadalom és az üzleti szféra fenntartható fejlődéséhez.

Ebben a partnerségben, melynek részleteit a Fujitsu nemrégiben a befektetőknek tartott tájékoztatójában hozta nyilvánosságra, a Fujitsu a Microsoftot úgy jelölte meg, mint az elsődleges „felhő-partnere”. A két vállalat összefog, hogy innovatív Fujitsu Uvance megoldásokat fejlesszenek ki és dobjanak piacra. Ezek a megoldások összehozzák a Fujitsu ágazati szakértelmét a gyártásban, kiskereskedelemben és egészségügyben, valamint a Microsoft fejlett számítási és hálózati képességeit, beleértve a Microsoft Azure-t, a Microsoft 365-öt, a Microsoft Dynamics 365-öt, a Microsoft Power Platform-ot és a Viva-t.

A két cég közös piaci tevékenységeket folytat majd, és olyan innovatív megoldásokat kínál, amelyek megfelelnek az ügyfelek igényeinek és felgyorsítják üzleti növekedésüket. Emellett a vállalatok együtt fognak működni a fenntarthatósági és társadalmi kihívások kezelése érdekében is.

A fenntartható gyártás terén tett lépések során lehetővé teszik a digitalizált gyártóhelyek számára, hogy kihasználják a Microsoft fenntarthatósági felhő szolgáltatását. Ez a lehetőség megkönnyíti a vállalatok számára, hogy olyan megoldásokat fejlesszenek ki, amelyek segítenek abban, hogy könnyebben felismerjék és kezeljék a gyors környezeti változásokból adódó kockázatokat. Az on-premises adattároló platform átállása az új, modern Microsoft Azure Adattároló Platformra növeli a rendszer sebességét és méretét, lehetővé téve gyorsabb elemzéseket és előrejelzéseket. Ennek révén a Fujitsu erős és ellenálló ellátási láncokat hozhat létre, és hatékonyabb helyreállítási erőfeszítéseket tervezhet a természeti katasztrófák, geopolitikai kockázatok, járványok és nyersanyagár-ingadozások esetén.

A fogyasztói élmény terén tett lépéseik célja, hogy a fogyasztói vállalkozások számára lehetőséget teremtsenek arra, hogy válaszoljanak a növekvő igényekre, miszerint javítsák az ügyfelek üzleti működését intelligens kiskereskedelmi megoldásokkal. A Fujitsu olyan fenntarthatóbb és hatékonyabb vásárlási élményeket kínál, amelyek segítenek megelőzni az élelmiszerpazarlást, és olyan intelligens kiskereskedelmi megoldásokat fejlesztenek ki, amelyek kielégítik az ügyfelek igényeit a fenntarthatóbb kiskereskedelmi élmények iránt.

Az egészséges életmód területén tett erőfeszítéseik során kihasználják a Microsoft felhőtechnológia erejét annak érdekében, hogy több szervezetnek világszerte segítsenek a páciensadatok biztonságos tárolásában, az orvosi ellátás minőségének javításában és az orvosi intézmények működésének optimalizálásában. A Fujitsu és a Microsoft egy felhőalapú platformot kínál, amely összekapcsolja a kórházak elektronikus orvosi nyilvántartásait a biztonsággal ellátott páciensadatokkal. Ennek célja segíteni a kórházakat és egészségügyi szervezeteket az orvosi ellátás minőségének javításában. Emellett generatív AI technológiát alkalmaznak az egészségügyi intézmények működésének optimalizálásához, függetlenül az intézmény méretétől. Ezáltal csökkentik az egészségügyi szakemberek terheit és elősegítik az egészségügyi ellátás hatékonyabb működését.

A biztonságos társadalom irányába tett lépéseik célja olyan megoldások nyújtása, amelyek biztosítják a fenntarthatóságot és az ellenálló képességet a globális ellátási láncon bekövetkező válságokkal szemben. Ezek magukba foglalják a logisztikai válságokat, geopolitikai kockázatokat, időjárási és természeti katasztrófákat, valamint járványokat. A megoldásaik részeként lehetővé teszik a termékforrás és mozgás könnyebb nyomon követését, részletesebb kereslet előrejelzést biztosítanak, és hozzájárulnak a CO2-kibocsátás láthatóságához a fenntarthatósági célok érdekében. Ezek az intézkedések segítenek abban, hogy a társadalom biztonságosabban és fenntarthatóbban működjön, valamint hatékonyan reagáljon a válságokra és kihívásokra.

A Fujitsu és a Microsoft együttműködése az elkövetkező öt év során célul tűzi ki, hogy felgyorsítsa megoldásaik elterjedését. Ennek érdekében tervezik felhőértékesítési és mérnök képzési lehetőségek kínálását 28 000 alkalmazott részére minden Fujitsu régióban, beleértve Japánt, Európát, Ázsiát és Amerikát is. Az oktatási lehetőségek széles körűek lesznek, és minden megoldási területre, beleértve a Microsoft Cloud területét is vonatkoznak majd. Ezzel elősegítik az alkalmazottak szakmai fejlődését és hozzájárulnak a partnerség sikeres végrehajtásához.

Takahito Tokita, a Fujitsu Limited elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Fujitsu izgatottan indul el ezen stratégiai partnerség útján a Microsofttal, amely fontos lépést jelent a Fujitsu vállalati céljának megvalósításához – hogy a világot fenntarthatóbbá tegyük az innováció révén, és bizalmat építsünk a társadalomban. A Microsoft megbízható felhőplatformja és fejlett AI képességei egyedülállóan ösztönöznek minket arra, hogy felgyorsítsuk az innovatív megoldások globális fejlesztését és bevezetését. Ezek a megoldások saját technológiáinkra építenek, mint a számítástechnika és az AI, valamint kihasználják kiterjedt szakértelmünket néhány kulcsfontosságú iparágban. Várjuk, hogy tovább elmélyítsük ezt a kapcsolatot, hogy a következő hónapok és évek során valósággá váljon az igazi „Fenntarthatósági átalakítás”.”

Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: “Mindannyiunknak lehetősége van arra, hogy segítsünk a szervezeteknek minden iparágban alkalmazni a legújabb innovációkat a felhőben és az új AI-ban, hogy felgyorsítsuk az üzleti növekedést és fenntarthatóbban működjünk. Várjuk, hogy elmélyítsük partnerkapcsolatunkat, és összehozzuk a Microsoft Cloud elsöprő erejét a Fujitsu ágazati szakértelmével, hogy segítsünk közös ügyfeleinknek üzleti és társadalmi kihívásaira választ találni.”

Ez a globális partnerség tovább erősíti a Fujitsu misszióját, hogy segítsen a szervezeteknek hozzájárulni egy fenntarthatóbb világhoz. Céljuk az üzlet átalakítása annak érdekében, hogy pozitív és tartós változásokat hozzanak létre a környezet, a gazdaságok és a társadalom javára.

A fenntarthatóság és az innováció fontos szerepet játszanak a jövőnk alakításában. A Fujitsu és a Microsoft partnersége kiváló példa arra, hogy hogyan lehet együttműködni a vállalatoknak a fenntartható fejlődés elősegítése érdekében. Az új technológiai megoldások, mint a felhőszolgáltatások és az AI, lehetőségeket teremtenek a környezetvédelem, az üzleti hatékonyság és a társadalmi fejlődés terén. Ezek a partnerségek és erőfeszítések azon törekvések részét képezik, hogy egy fenntarthatóbb és innovatív jövőt építsenek a következő generációk számára.

Az ilyen partnerségek azzal a céllal jönnek létre, hogy összehozzák a technológiai és ipari szakértelemet, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy új megoldásokat hozzanak létre és alkalmazzanak a fenntarthatóság és hatékonyság terén. A Fujitsu és a Microsoft példája mutatja, hogy a vállalatok és technológiai óriások felelősséggel tartoznak a társadalom és a környezet iránt, és készek együttműködni a közös cél érdekében.

A technológia gyors fejlődése és alkalmazása lehetőségeket teremt a klímaváltozás elleni küzdelemben, az egészségügyi szektorban, az oktatásban és más területeken is. Ezek a partnerségek segíthetnek gyorsítani az innovációt és az új megoldások bevezetését, elősegítve a fenntartható fejlődést és a társadalom jólétét. A jövőbeni erőfeszítéseiknek azon kell állniuk, hogy technológiai fejlesztéseiket és szakértelmüket a fenntartható világ építésére és a kihívásokra való válaszok kidolgozására használják fel.

techkalauz.hu – az online techmagaz

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét