Galaxy View hatalmas kijelzővel

0
11

A Samsung most bemutatott tabletje (ha lehet egyáltalán még annak nevezni) mellett még az 5,7 inches Galaxy Note 5 “phablet” is alig látható, ugyanis a View 18,6 colos kijelzővel érkezik. A “Hulk” eszközt szeptemberben már láthattuk az IFA keretein belül. Biztos sokan kinevetik a Samsung új próbálkozását, de a gyártó komolyan veszi a dolgot és kifejezetten tartalomfogyasztásra szánja az eszközt (nyilván egy ekkora kijelzőn dolgozni sem rossz). Többek szerint is inkább TV-nek nevezhető a View.

Kezdésnek megemlítenénk, hogy a hátán lévő tartó a korábbi találgatásokkal ellentétben nem lecsatolható, bár valószínűleg így kényelmesebb a felhasználóknak is. Alaphelyzetben pont olyan szögben tehető le az eszköz, hogy kényelmesen lehessen nézni 1-2 méterről – tényleg mint egy hordozható TV. Sajnos teljesen lapos helyzetbe egyáltalán nem álítható, így a hordozhatósága megkérdőjelezhető.

A kijelzőt tekintve valószínűleg direkt ezt a megoldást válaszotta a gyártó, hiszen ki venne elő pl. a tömegközlekedésen egy ekkora tabletet? Az ötlet inkább egy hatalmas 1080p-s tablet, amit szobáról-szobára magunkkal vihetünk. Kérdés, hogy van-e létjogosultsága a View-nak, amikor ezt a hagyományos tabletekkel is meg lehet csinálni.

Galaxy View hatalmas kijelzővel

A beszámolók szerint mintha egy kicsit gyenge lenne az 1080p-s felbontás. Ez nem tűnik túlzásnak, hiszen egy mobil eszközről van szó, amit viszonylag közelről nézünk. A tesztelők szerint senki nem fogja azt hinni, hogy egy Quad HD vagy 4K kijelzőt néz. Hardveres tekintetben egy nyolcmagos, 1.6GHz-es processzor és 2GB memória áll rendelkezésünkre. Bővíthetőségre van lehetőség, ugyanis egy microSD slotot is tettek a készülékbe.

A View-ra gyárilag elég sok videós alkalmazás fel van téve, ezzel ötletet adva a felhasználóknak, hogy nagyjából mire is jó ez a monstrum. Van itt pl. Netflix, Hulu, YouTube, valamint a kábeltévék saját alkalmazásai is: Time Warner Cable, Comcast, DirecTV, Sling TV, HBO.

A megjelenésről és az árazásról egyelőre nem közölt információt a gyártó.

Forrás: theverge.com

Marci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét