GeForce RTX 3090 Ti – Bányászatra is kiváló

0
26

Még az előző hónap végén futott be az NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti, amely az ára és fogyasztása miatt nem váltott ki nagy örömöt a játékosoknál. Ehhez az is hozzájárulhatott, hogy annyival nem is gyorsabb a már elérhető GeForce RTX 3090-nál. A TweakTown ugyanakkor leellenőrizte, hogy a bányászat esetében is ez-e a helyzet.

Rögtön az elején érdemes leszögezni, hogy a GeForce RTX 3090 Ti nem korlátozott hardver, így az Ethash algoritmus teljes sebességgel tud futni. Ez alapból 105-110 MH/s közötti tempót eredményez, de némi hozzá piszkálással, 340-360 wattos fogyasztásra való korlátozással a 125-134 MH/s is valóságos. Ezt a TweakTown egy ASUS és egy MSI által gyártott megoldással tesztelte.

Nagyon sokat ér egyébként az új GDDR6X-es memórialapkák tuningja, ami igazából nem megle. Az Ethash algoritmus mindig is a memória sávszélességre volt igazán érzékeny. A fentiek olyan előrelépést kínálnak, amelyek a GeForce RTX 3090-nel nehezen érhetők el. Ezesetben a bányászoknak valószínűleg sokkal jobban tetszik a GeForce RTX 3090 Ti, mint a játékosoknak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét