Giga méretű OLED tévékkel támad a Philips

0
133

Nagyképernyős OLED televíziók, MiniLED technológia, 5ik generációs P5 AI, HDMI 2.1 – kiemelt újdonságokkal találkozunk  a 2021 első felében megjelenő Philips televíziók kínálatában

A Philips TV & Sound tovább fokozza a nagyképernyős, XXL méretű készülékek képminőségét – 2021 első felében piacra kerülő új OLED és mini LED televíziók a továbbfejlesztett 5-ik generációs P5 AI porcesszorral és HDMI 2.1-gyel biztosítják a kiemelkedő képélményt.

Az új készülékek egyetlen piacvezető készülékben egyesítik a kiváló kép- és hangminőséget, a természetes alapanyagokkal – bőrrel, fémmel, textillel – dolgozó, esztétikus európai formatervezést, az intuitívan kezelhető Android TV 10 OS operációs rendszert, valamint a négyoldalas egyedülálló és lenyűgöző Ambilight háttérfényt, 

Hirdetés

A Philips OLED 806, valamint 856 készülékek 48, 55, 65 és 77 hüvelykes-, illetve 55 és 65 hüvelykes méretben elérhetők 2021 második negyedévétől 

A Philips TV rendkívül versenyképes 800 OLED sorozata a 2020-as év kiemelkedő eredményeire építve 2021-ben a teljesítmény további növelésére törekszik olyan elemekkel, mint az ötödik generációs P5 AI processzor, amely új szintre emeli az eddig is piacvezető képminőséget.

Az ötödik generációs P5 AI processzor új, “Film-felismerő” funkcióval bővült.  A meglévő öt kategória mellet a TV a külső fényviszonyokhoz alkalmazkodva változtatja az SD vagy HDR tartalmakhoz optimalizált fényerőt.

A HLG, HDR10 és HDR10+ kompatibilitás mellett a 806/856 modellek támogatják a HDR10+ Adaptive formátumot is, amely egyesíti a HDR10+ dinamikus metaadatokat a valós idejű környezeti fényinformációkkal, lehetővé téve a fényerőautomatikus optimalizálását a TV-nézési környezethez.

Fontos hír a potenciális OLED-vásárlók számára, hogy a 2021-ben piacra kerülő 806/856-os modellek is rendelkeznek a Philips TV egyedülálló, az OLED képernyőket védő beégésgátló technológiájával. A beégésgátló megoldás egy fejlett logófelismerő funkciót használ a képernyő különböző zónáinak figyeléséhez, hogy pontosan felismerje a statikus tartalmakat és fokozatosan csökkentse az adott helyen a fénykibocsátás intenzitását a beégés elkerüléséhez anélkül, hogy a képernyő más részein romlana a minőség.

Mind az OLED806, mind az OLED856 pengevékony, káva nélküli designt kapott fémkeretben, amelyben az észrevétlenül elrejtett négyoldalas Ambilight háttérvilágítás teljesen egyedülálló és magával ragadó tévézési élményt nyújt.

Az OLED806 két karcsú, két tónusú fémbevonattal ellátott lábon áll, míg az OLED856 egy elegáns keskeny sötét króm színű T-alakú lábon áll. Mindkét opció minimalista megjelenést biztosít, amely azt az érzést kelti, mintha lebegnének az asztal felett. 

A HDMI 2.1 a következő funkciókat kínálja: e-Arc, VRR a 4K-tartalomhoz 40 Hz-től 120 Hz-ig akár 48 Gbps sebességgel (444, 12 bit). Az előző generációs készülékek Auto Low Latency Mode funkciója Freesync Premium Pro és Auto Game funkcióval egészül ki.

Az új OLED sorozat erőssége a kiváló minőségű, erőteljes, 50 wattos, 2.1-es hangrendszer  dedikált Triple Ring technológiával, négy hátrafelé néző basszus hangzást kiemelő passzív  hangsugárzóval. A DTS Play-Fi révén vezeték nélkül könnyedén csatlakoztathatók a nagy felbontású multi room audio rendszerekhez. 

Az okos funkciók a legutolsó Android 10 TV OS operációs rendszer által kínált új intuitív kezelőfelületen érhetőek el – kiegészítve Google Assistant és Works with Alexa hangvezérlési funkciókkal. 

Mindkét modell prémium távirányítója elegáns, fémházba süllyesztett háttérvilágításos nyomógombokkal készült.  A tökéletes luxusérzet fokozásáért a távirányító oldalait és hátulját ökotudatos gazdálkodásból számazó Skót Muirhead bőr fedi.

Prémium Philips 9636 MiniLED TV – 2021. nyarától elérhető 65 és 75 hüvelykes képernyő méretben

A 9636 egyesíti a képpontonkénti direkt megvilágítást és az 1024 zónás Philips Micro Dimming Premium képjavító rendszert, amely az igazán mély feketét és a káprázatos részleteket, lenyűgöző 2000 nites fényerővel jeleníti meg.

A lenyűgöző színreprodukciót a magas minőségű VA panel széles betekintési szöge és a széles színlefedettsége (WCG 95% DCI_P3) biztosítja.

A 9636-os modellekben az 5ik Generációs P5 AI képminőségjavító processzorban a filmfelismerő és környezeti fényekhez alkalmazkodó intelligens fényszenzorok lenyűgöző képminőséget biztosítanak.

A HDMI 2.1 e-Arcot, VRR a 4K-tartalomhoz 40 Hz-től 120 Hz-ig lenyűgöző 48 Gbps sebességgel (444, 12 bit). Az előző generációs készülékek Auto Low Latency Mode funkciója Freesync Premium Pro és Auto Game mód funkcióval egészül ki a 2020 modellekhez képest. 

A HLG, HDR10 és HDR10+ kompatibilitás mellett a 9636-os modell támogatja a HDR10+ Adaptive formátumot is, amely egyesíti a HDR10+ dinamikus metaadatokat a valós idejű környezeti fényinformációkkal, lehetővé téve a fényerő szintjének automatikus optimalizálását a TV-nézési környezethez.

A legnyűgöző hangminőségre képes 3.1.2-es Bowers and Wilkins hangrendszer a Dolby Atmos Elevation rendszert ötvözi az egyedülálló Tweeter-on-Top technológiával. 

A hangrendszer a bemeneti csatlakozási lehetőségeket is biztosító készüléktartó állványban kapott helyet (de falra is rögzíthető): a 65 hüvelykes verzióban egy, míg a 75 hüvelykes modellben kettő bemeneti csatlakozási lehetőség is van.

A szupervékony készülék egy keskeny szálcsiszolt fém alsó, letisztult formavilágú felső és ugyanilyen oldalsó keretet kapott, amely szinte észrevétlenül olvad egybe a négyoldalas Ambilight rendszerrel. A hangrendszer kialakítása során ugyancsak természetes anyagokat használtak fel, mint az akusztikát segítő Kvadrat textil és a mikróhálós fémfelület. 

A 9636 DTS Play-FI kompatibilis a magas minőségű multi room hangzás érdekében.

Philips 9506 prémium MiniLED TV – 2021 nyarától elérhető 21 és 65 hüvelykes képernyő méretekben is. 

 • 1024 zónás képpontonkénti mini LED megvilágítás 
 • 1500 Nit fényerő
 • Philips TV Micro Dimming Pro rendszer.
 • Magasminőségű VA panel nagy betekintési szöggel és 95%-os DCI-P3 színlefedettséggel.
 • Ötödik generációs P5 AI processzor filmfelismerő és intelligens fényérzékelő szenzorokkal
 • A HDMI 2.1 funkciói magába foglalják az e-Arcot, VRR a 4K-tartalomhoz 40 Hz-től 120 Hz-ig lenyűgöző 48 Gbps sebességgel (444, 12 bit). Az előző generációs készülékek Auto Low Latency Mode funkciója Freesync Premium Pro és Auto Game funkcióval egészülnek ki.
 • HDR10+Adaptive támogatás
 • Magasminőségű 50 wattos, 2.1-es hangrendszer, hátsó mélysugárzóval, szabadalmaztatott Triple Ring technológiával és négy passzív sugárzóval a tökéletes mély hangokért.
 • Négyoldalas  Ambilight  az egyedülálló,  magával ragadó élményért.
 • DTS Play-Fi funkció a magas érzékenységű multi room audió-megosztásért.
 • A szuper vékony készüléket keskeny szálcsiszolt fémváz és letisztult felső és oldalsó keretek szegélyezik.
 • Penge formájú fém lábak.
 • Android TV 10 operációs rendszerrel és beépített Google Assistant alkalmazással, valamint Works with Alexa programmal és hangvezérlési lehetőséggel.

Prémium Philips 9206 100Hz DLED TV – 2021 második negyedévétől kapható 55 és 65 hüvelykes méretben

 • Magas minőségű 100Hz-es VA panel nagy betekintési szöggel.
 • Közvetlenül szabályozott LED háttérvilágítás, mely a Philips TV Micro Dimming Pro rendszerével biztosítja a tökéletes kontrasztot.
 • Erőteljes P5 képfeldolgozó processzor.
 • A HDMI 2.1 funkciói magába foglalják az e-Arcot, VRR a 4K-tartalomhoz 40 Hz-től 120 Hz-ig lenyűgöző 48 Gbps sebességgel (444, 12 bit). Az előző generációs készülékek Auto Low Latency Mode funkciója Freesync Premium Pro és Auto Game funkcióval egészülnek ki.
 • Magasminőségű 50W-os, 2.1-es hangrendszer, hátsó mélysugárzóval, szabadalmaztatott Triple Ring technológiával és négy passzív hangsugárzóval a mély basszus hangokért.
 • DTS Play-Fi funkció a nagy felbontású,  multi room hangzásért.
 • Négyoldalas Ambilight rendszer az egyedülálló, magával ragadó élményért.
 • Android TV 10 operációs rendszerrel és beépített Google Assistant alkalmazással, valamint Works with Alexa programmal és hangvezérlési lehetőséggel.
 • A szupervékony készüléket keskeny szálcsiszolt közép-ezüst színű alsó és letisztult fémszínű felső és oldalsó keretek szegélyezik. 
 • A készülék letisztult formavilágú fém lábakat kapott.

Philips 8506 Performance sorozat DLED TV – 2021. második negyedévétől kapható 43, 50, 58, 65, 70 és 75 hüvelykes képernyő méretben

 • Magas minőségű panel.
 • Közvetlenül szabályozott LED háttérvilágítás, mely a Philips TV Micro Dimming Pro rendszerével biztosítja a tökéletes kontrasztot.
 • Erőteljes P5 képfeldolgozó processzor.
 • A HDMI 2.1 funkciói magába foglalják az e-Arcot, VRR-t, amelyek az előző generációs készülékek Auto Low Latency Mode funkcióját egészítik ki.
 • Magasminőségű 20W-os hangrendszer.
 • DTS Play-Fi funkció a nagy felbontású, több szobás hangzásért.
 • Háromoldalas Ambilight rendszer a teljesen magával ragadó filmélményért.
 • Android TV 10 operációs rendszerrel és beépített Google Assistant alkalmazással, valamint Works with Alexa programmal és hangvezérlési lehetőséggel
 • A szupervékony készülék világos ezüstszínű keskeny szálcsiszolt alumínium keretet kapott
 • Világos ezüst vékony forgatható T-alakú állvánnyal kaphatók a 43, 50, 58 és 65 hüvelykes készülékek.
 • Világos ezüstszínű trapéz alakú fémlábak a 70 és 75 hüvelykes készülékeken.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét