Global Tech World Event: A Lenovo bemutatta az „AI for All”-t

0
29

A Lenovo a Tech World rendezvényén mutatta be a legátfogóbb mesterséges intelligencia képességeit, és bemutatta az „AI for All” vízióját. Az esemény Texasban, Austinban került megrendezésre, immár kilencedik alkalommal. Az idei rendezvény középpontjában a mesterséges intelligencia erejének felszabadítása állt a középpontban.  Olyan AI-ready eszközökkel, infrastruktúrával, megoldásokkal és szolgáltatásokkal kell segíteni a fejlődést, amelyek az edge to cloud rendszerben működnek. Ezek a fejlett technológiák lehetővé teszik az iparágak, vállalatok és egyének számára világszerte, hogy hatékonyan kiaknázzák a mesterséges intelligencia előnyeit.

Az “AI for All” egységes víziójának részeként a Lenovo bejelentette a további 1 milliárd dolláros befektetését az AI innovációba. A Lenovo hisz abban, hogy a közösségi, magán és személyes alapú modellek együtt létezése segít abban, hogy mindenki hozzáférhessen az AI-hoz. A vállalat kiemelt figyelmet fordít a felhasználók adatainak biztonságos megőrzésére és a felhasználók magánéletének védelmére. Emiatt a Lenovo AI képes kizárólag eszközön belül működni, vagy biztonságosan on-premises szerverekkel együtt dolgozni. Mindkét esetben a Lenovo AI az egyéni felhasználó által nyújtott adatokból vagy egy vállalat szabadalmaztatott adataiból tanul, de gondoskodik arról, hogy az információ ne kerüljön nyilvánosságra vagy ne kerüljön nyílt adathalmazokba. Ennek eredményeként a Lenovo AI nem csak biztonságosabbá teszi az AI használatát, hanem jobb és személyre szabottabb eredményeket is lehetővé tesz a felhasználók számára.

A Lenovo elnöke és vezérigazgatója, Yuanqing Yang, a Tech World rendezvény színpadán olyan vezetők társaságában lépett fel, akik a Lenovo globális partnerei közül kerültek ki. Köztük volt a NVIDIA alapítója, elnöke és vezérigazgatója, Jensen Huang; az AMD elnöke és vezérigazgatója, Dr. Lisa Su, valamint a Formula 1 elnöke és vezérigazgatója, Stefano Domenicali. A Tech World eseményhez videóhívásban csatlakozott a Microsoft elnöke és vezérigazgatója, Satya Nadella, a Qualcomm vezérigazgatója és elnöke, Cristiano Amon, valamint az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger. Számos más vendég mellett ezek a vezetők folytattak inspiráló beszélgetéseket és tartottak prezentációkat a technológiai és innovációs területek legújabb fejleményeiről és jövőbeli víziókról, amelyek hozzájárultak az esemény sikeréhez és a technológiai fejlődés előre mozdításához.

Yang előadása során megosztotta a Lenovo terveit arra vonatkozóan, hogy iparvezető AI technológiát nyújtson különböző szervezetek számára. Elmondta: „Nagy örömmel osztom meg innovatív víziónkat arról, hogy az AI mindenki – egyének és vállalatok – számára elérhető legyen szerte a világon. Ezt a Lenovo edge to cloud számítástechnikai képességeivel és személyre szabott ismereteivel valósítjuk meg az egyének és vállalatok számára, miközben kiemelt figyelmet fordítunk a magánélet és az adatbiztonság védelmére. Mindez egyben az AI korszakának kulcsfontosságú vezetőivel való partnerségek ünneplése is. Együtt felszabadítjuk az AI erejét annak érdekében, hogy egy okosabb, inkluzívabb és fenntarthatóbb világot építsünk.” A Lenovo elkötelezett amellett, hogy a technológiai innováció révén segítse a világ okosabbá és fenntarthatóbbá tételét.

A színpadon az AMD elnöke és vezérigazgatója, Dr. Lisa Su beszélt a Lenovo és az AMD közötti szoros partnerségről. Hangsúlyozta: „Hosszú történelme van annak, hogy közösen innoválunk a Lenovoval, a ThinkSystem-től az adatközpontokban a ThinkStation munkaállomásokig és a ThinkPad laptopokig. A jövőben izgatottan várjuk, hogy kiterjeszthessük együttműködésünket, hogy AI-optimalizált megoldásokat hozzunk létre a Lenovo PC- és adatközpont portfóliójában, amit az AMD Ryzen, EPYC és Instinct processzorok hajtanak.” Ez a partnerség további előrelépést ígér az innováció terén, és lehetővé teszi az olyan fejlett technológiák integrációját, amelyek az AI területén előnyöket hoznak mind a vállalati, mind az egyéni felhasználók számára. Az AMD processzorok kulcsfontosságú szerepet játszanak az AI-optimalizált megoldásokban, és segítenek a Lenovo által kínált AI-alapú szolgáltatások hatékonyságának és teljesítményének növelésében.

A Lenovo elkötelezett a következő generációs AI-kész (AI-ready) és AI-optimalizált infrastruktúra kifejlesztése iránt annak érdekében, hogy erőteljes, személyre szabott, skálázható és energiatakarékos AI-t kínáljon ügyfeleinek a világ minden táján. Ezt a célt egy hibrid megközelítés segítségével kívánja elérni. A hibrid AI új korszaka lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kiaknázzák az adatok erejét és egyszerűsítse az intelligens átalakulást. Az AI-t a felhőn túlra terjesztik, valós időben eljuttatva a vállalkozásokhoz az edge szerverekről. A színpadon Yuanqing Yang, a Lenovo elnöke és vezérigazgatója, valamint Jensen Huang, a NVIDIA vezérigazgatója és alapítója kibővített partnerségről és új hibrid megoldásokról számoltak be. Céljuk, hogy a generatív AI erejét minden vállalkozáshoz eljuttassák, és így lehetővé tegyék a fejlett AI alkalmazások használatát és a technológiai innováció előmozdítását a vállalati szférában.

Az NVIDIA-val folytatott time to market partnerségként a Lenovo teljesen integrált rendszereket fog szállítani, amelyek lehetővé teszik az AI-táplálta számítástechnikai megoldások telepítását oda, ahol az adatok létrejönnek. Ez segít a vállalkozásoknak könnyedén telepíteni mind magát az innovációt, mind az átalakulást elősegítő egyedi generatív AI alkalmazásokat – bármely iparágban. A Lenovo és az NVIDIA közös erőfeszítései révén a vállalatok magabiztosan kezdhetik el használhatni az AI-t, és megkezdhetik az AI-vezérelt átalakulást az új Lenovo AI Professional Services Practice segítségével.

A Lenovo AI Professional Services Practice széleskörű szolgáltatásokat, megoldásokat és platformokat kínál, amelyek segítik a vállalkozásokat az AI területén. Segít megtalálni a megfelelő megoldásokat, és lehetővé teszi, hogy gyorsan, (költség)hatékonyan alkalmazzák az AI-t vállalatuk számára, a tervezéstől a megvalósításig. Ezzel segítik elő az AI által vezérelt innovációt és átalakulást a vállalati környezetben.

Az AI eszközök bemutatásán kívül a Lenovo bemutatta a jövő kijelző-koncepcióját is, amely lehetővé teszi a kijelző hajlítását és formálását különböző igényeknek megfelelően. Ez a koncepció a Lenovo hajlítható eszközeinek és „gördülős” koncepcióinak kijelző- és mechanikai innovációira épít, valamint merít a vállalat AI-alapú mozdulatrögzítőjéből is, a Project Chronosból. Ezenkívül a Lenovo megosztotta munkáját a szélesebb tech ökoszisztémával is, például a NVIDIA-val, ugyanis a Lenovo egyik központi számítási egysége a világ legerőteljesebb járműbe szánt számítógépén, a NVIDIA DRIVE Thor platformján fog futni. Ezzel a lépéssel elősegíti az innovációt és az együttműködést az AI és a mobil technológia területén, és lehetővé teszi az új alkalmazások és fejlesztések megvalósítását a tech világban.

A Smart Solutions részeként a Lenovo bejelentette az Enterprise AI Twin vízióját is – olyan AI alkalmazásokat, amelyek részletes ismeretekkel rendelkeznek az adott vállalatról, és ezeket az ismereteket privát és biztonságos módon őrzik. Az AI Twin képes megtalálni és kinyerni a vállalatban található releváns információkat eszközökről, az edge-ről és a privát felhőből, majd ezeket az információkat szintetizálja értékelésekbe és következtetésekbe, majd megoldásokat javasol. Ez a megközelítés lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy hatékonyan használják az adatokat és az AI-t az üzleti döntéshozatal támogatásához, miközben a technológia biztosítja a magánélet és az adatbiztonság védelmét. Az Enterprise AI Twin célja az, hogy széleskörű üzleti körökben segítse a vállalatokat az adatok hatékonyabb felhasználásában és az AI-alapú döntéshozatalban.

Az AI Twin nagyon sokféle szcenárióban használható, számos területen segíthet a vállalatoknak. Még a beszállítási láncban résztvevők számára is segít a kockázatok csökkentésében, például az időjárási minták alapján, ami a szállítási folyamatokat és alkatrészek érkezését érinti. Az AI Twin azáltal, hogy együttműködik a vállalati AI-jal, lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy intelligensebben irányítsák tevékenységeiket, optimalizálják a folyamataikat és javítsák a hatékonyságukat. Ezáltal a vállalatok jobban tudnak alkalmazkodni a változó körülményekhez, és hatékonyabban kezelhetik a különböző üzleti kihívásokat.

A Lenovo vezetősége elkötelezett az AI iránt és azon dolgozik, hogy az AI technológiát minél szélesebb körben elérhetővé tegye. Az AI terjedése és alkalmazása rendkívül sok lehetőséget nyit meg a vállalatok és az egyének számára, és segíthet az innováció előmozdításában és a fenntartható jövő kialakításában. A Lenovo vezetősége arra törekszik, hogy a vállalatuk a mesterséges intelligencia vezető szereplője legyen, és aktívan részt vegyen ezen a területen. Az AI által nyújtott lehetőségek kiaknázása és az AI elérhetővé tétele mindenki számára hozzájárulhat a jobb és fenntarthatóbb világ kialakításához.

Kirk Skaugen, a Lenovo Infrastruktúra Megoldások Csoportjának vezérigazgatója és elnöke, bemutatta a Lenovo vízióját az AI megoldások következő generációjáról. Az IT új korszakát felgyorsítva azon dolgoznak, hogy célzottan AI-kész infrastruktúrát építsenek, amely nemcsak az adatközpontban, hanem az edge-en is működik. Ezzel segítik a vállalkozásokat abban, hogy teljes mértékben kiaknázzák az adataik erejét, és hatékonyabban alkalmazzák az AI-t a működésükben.

Különböző partnerek, például Dr. Jonas Juselius, az Oceanbox CTO-ja, és Dr. Bernd Geiger, a Semafora Systems vezérigazgatója és CTO-ja is segítik ezt a munkafolyamatot. Kirk Skaugen a hatékony AI megoldások hatásáról beszélve megosztotta, hogy ezek miként befolyásolhatják a vállalati eredményeket. Az AI új generációjának fejlesztése és elterjesztése lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy versenyelőnyre tegyenek szert az adatanalitika és a gépi tanulás terén, és hatékonyabban kezeljék üzleti folyamataikat.

„Saját, élvonalbeli AI technológia innovációnk mellett és a legjobb partnerek széles hálózatával együtt, az új Lenovo Hibrid AI megoldások gyorsabb és rugalmasabb utat kínálnak a generatív AI-hoz azzal, hogy az adatközpont szintű AI-t hozzák el a vállalati adatok forrásához” – mondta Skaugen. „Mindegy, hogy hol használod az AI-t, mindegy, hogy általános célú vagy testreszabott számítást szeretnél, a Lenovo kulcsrakész megoldásokat kínál – lehetővé téve az AI mindenhol való alkalmazását mindenki számára.” A Lenovo az AI területén való elkötelezettségével és innovációival egy rugalmasabb és könnyebben hozzáférhető AI alkalmazást biztosít a vállalatok és egyének számára, lehetővé téve az AI szélesebb körű felhasználását és az innováció előmozdítását.

Az AI Professional Services Practice együttműködve a NVIDIA-val segít a vásárlóknak az AI bevezetés felgyorsításában, a koncepciótól az eredményekig. A Care of One Platform egy olyan AI által hajtott megoldás, amely az elsők között van a versenytársak között, és azoknak a vállalatoknak nyújt betekintést és támogatást, akik az optimális munkakörnyezet kialakításához és az alkalmazottak élményének és termelékenységének javításához keresnek segítséget. Ezzel az eszközzel a vállalatok hatékonyabban irányíthatják munkakörnyezetüket, és növelhetik alkalmazottaik teljesítményét.

A Sustainability AI Engine segít a vállalatoknak vizualizálni az olyan üzleti döntések hatását, amelyek befolyásolhatják fenntarthatósági célokat. Ezáltal segít kiválasztani a legjobb fenntarthatósági lehetőségeket a kívánt eredmény eléréséhez, és előmozdítja a vállalati fenntarthatósági célok elérését. Az AI segítségével a vállalatok hatékonyan tervezhetik meg lépéseiket a fenntarthatóság területén, és támogatást kapnak az optimális döntéshozatalhoz.

„Az AI izgalmas lehetőségeket ad, de növeli a mai CIO-k számára a sürgősség és a komplexitás szintjét. A Lenovo rendelkezik azzal a tapasztalattal, szakértői tudással és megoldásokkal, hogy az AI-t a megfelelő módokon alkalmazza… gyorsan” – mondta Wong. „A Lenovo elkötelezett az AI területén való szolgáltatás és innováció iránt, és készen áll arra, hogy segítse az ügyfeleket az AI alkalmazásában, a legjobb gyakorlatok alkalmazásával és hatékony megoldások kínálásával. Az AI alkalmazásának felgyorsítása és optimalizálása érdekében a Lenovo rendelkezik a szükséges tapasztalattal és tudással, hogy a vállalatok segítségére legyen az AI bevezetésében.”

„A Lenovo készen áll arra, hogy elsők között legyen az AI eszközök területén, olyan tudással és tapasztalattal, amely a TE igényeidhez van igazítva. Jövőbeni AI eszközeink sosem fogják abbahagyni a tanulást, és személyes alapmodellel lesznek ellátva, amely egyedülállóvá teszi őket, miközben védik a magánéleted. A Lenovo változatlan elkötelezettségéhez hűen még természetesebb és intuitívabb interakciós képességeket biztosítunk a jövőbeli AI eszközöknek, hogy az általános élmény még jobb legyen” – mondta Luca Rossi, a Lenovo Intelligens Eszközök Csoportjának elnöke. „A Lenovo célja az, hogy a legátfogóbb összekapcsolt AI-képes portfóliót kínálja a fogyasztói és üzleti igények terén. Ehhez továbbra is szorosan együttműködünk partnereinkkel, hogy vezessük ezt a változást az iparágunkban.” A Lenovo elkötelezett amellett, hogy innovatív AI eszközöket kínáljon a fogyasztók és vállalatok számára, amelyek személyre szabottak, tanulnak és biztonságosak, valamint az általános felhasználói élményt tovább javítják. Az együttműködés és az innováció iránti elkötelezettség kulcsfontosságú a Lenovo sikeres AI stratégiájában.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét