Godzilla premier – támad az óriásgyík, de mit tesz a légierő?

0
235

Hazánkban a mai napon válik megtekinthetővé a legújabb Godzilla film, amiről már most úgy cikkeznek, hogy revansot vesz a kilencvenes években elkövetett baklövésért. Nyilván nem egy minden téren tökéletes alkotásról lesz szó, mégis a látványra nem panaszkodhatunk majd: 4 elismert CGI művészt béreltek fel a vizuális tervezésre és segítségükre volt további 762 személy, a 3D-s modellező munkák pedig 6 hónapon keresztül tartottak. 960 vizuális effektet láthatunk a filmben, melyből 327 kifejezetten Godzillára fókuszál. Mindezek elkészítése pedig 445 évet vett volna igénybe, hogy ha egyetlen egy számítógép állt volna rendelkezésére a csapatnak. Lenyűgöző, nem?

További érdekesség, hogy a film vetítése előtt megkeresték az amerikai légerő állományába tartozó, Japánban (Kadena) állomásozó 18. repülőezred két katonáját, hogy nyilatkozzanak, mit tennének, hogy ha egyszer csak a japán partmenti habokból kiemelkedne Godzilla. A válaszok komolysága természetesen csak a kérdésekhez volt mérhető.

Kérdés: Miért a 18. repülőezred a legjobb választás Gozdilla ellen?

  • Válasz A: Mindenünk megvan amivel leteríthetjük a szörnyeteget. F-15-ösök, különleges bevetési alakulatok és gyakorlatilag szinte minden járművünkre rá tudunk tenni valamilyen fegyvert.
  • Válasz B: Kadena hadászati jelentőséggel bír a Csendes-óceán régiójában, bármilyen fenyegetésre azonnali válaszlépéssel tudunk reagálni.

Kérdés: Hány légijármű és mennyi ember kellene ahhoz, hogy leterítsék Gozdillát?

  • Válasz A: Hááát… valószínűleg mindenünk, ami van. Plusz el tudom képzelni, hogy a haditengerészet is megtámogat minket egy-két repülőgép hordozóval.
  • Válasz B: Hét.

Kérdés: Önök milyen fegyverekkel indulnának a Godzilla elleni ütközetbe?

  • Válasz A: Helikopter pilótakénkt szeretem az itt látható fegyvereket (gatling rendszerű géppuska), de a helikopterrel a különleges erők alakulatait is célba tudjuk juttatni és az Ő arzenáljukban is van egy-két meglepetés.
  • Válasz B: Godzillát a levegőből nem tudjuk meglepni. Viszont négy ezer katona, segway-en támadva, parittyával a kezében… na az, már valami.

Kérdés: Mi a helyzet akkor, ha Gozdilla beveti a brutális fizikai erejét és az atomlehelletét?

  • Válasz A: Nem bírkózni megyünk oda, így az előbbi annyira nem számít, az utóbbi viszont problémát jelenthet. Ilyen képességgel szemben oda kell figyelni a manőverezésre.
  • Válasz B: Nem hiszem, hogy ezekkel meg tudná akadályozni Gozdilla a műveleteinket.

Kérdés: Van valaki akit szívesen látnál az alakulat oldalán harcolni, Godzilla ellen?

  • Válasz A: Ismerek néhány srácot a légierőnél, akik elég őrültek egy ilyen feladat végrehajtásához. Ők kellenek nekem.
  • Válasz B: Hm. Chuck Norris, de ez túl nyilvánvaló. Egy ilyen küzdelemben viszont a Power Rangers-re nagy szükség lenne, őket is el tudom képzelni. Vagy Bruce Lee, esetleg a Hihetetlen Hulk? És természetesen George W. Bush.

 

Köszönjük.

Források:

http://www.theverge.com/2014/5/8/5695466/us-air-force-discusses-fighting-godzilla

http://thecreatorsproject.vice.com/blog/the-newest-godzilla-would-have-taken-450-years-to-design-on-a-single-computer

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét