Hackerek mindenhol – a Western Digital felhőszolgáltatása is áldozatul esett

0
45

A Western Digital a héten jelentette be, hogy március 26-án feltörték a szervereiket, vagy ahogy ők fogalmaztak, “hálózatbiztonsági incidens érte a Western Digital rendszereit”, melynek következtében külsős emberek is hozzáfértek az adatokhoz. A vállalat a rendőrség és biztonságtechnikai szakértők bevonásával nyomoz az ügyben, és bár biztos, hogy a támadók hozzáfértek adatokhoz, egyelőre nem sikerült megállapítani, hogy pontosan mekkora a kár.

Amíg ezen dolgoznak, sajnos kénytelenek a rendszereket és szolgáltatásokat lekapcsolni. Ennek esett áldozatául a My Cloud szolgáltatás is. A több mint 10 éve létező felhő-alapú tárhely a HDD piac csökkenésével és az SSD árak csökkenésével egyre kiemeltebb szerephez jutott, tavaly már a bevételek 39%-át tette ki, miközben a vállalat teljes bevétele 36%-kal csökkent.

A vállalat napok óta nem tud konkrétumokkal szolgálni az eset kapcsán, nagyon diplomatikusan már többször is körülírták, hogy nem állnak a helyzet magaslatán. A napokban legalább a Local Access fület sikerült visszaállítani, így a helyi hálózatokon hozzáférünk az adatainkhoz. Egyelőre nem tudni meddig fog elhúzódni ez a mizéria.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét