Hallottál már róla? Itt a PHOLED

0
36

Mindenki tudja miért nagy előrelépés a LED technológia, ami a tévézéstől kezdve a számítógépiparon át a mobilokig, mindenütt jelen van. Nem csak a súly csökkenése, hanem a látvány miatt is egyre jobbak az újabb eszközök. Most pedig arról hallani, hogy a világ legnagyobb kijelző gyártója, a Samsung Display azon dolgozik, hogy telefonjainak kijelzőjéhez kék foszforeszkáló anyagot adjon, amik így már PHOLED kijelzők lesznek.

A vállalat összehajtható telefonjainak hetedik sorozata – a Galaxy Z Fold 7 és a Galaxy Z Flip 7 – várhatóan ezzel a következő generációs PHOLED megoldással debütál majd. Ez elvileg jobb akkumulátor-üzemidőt és alacsonyabb energiafogyasztást hoz az okostelefonoknál. A piros és zöld PHOLED-ek állítólag 100 százalékos hatékonyságot kínálnak. A fluoreszkáló anyagok kék foszforeszkáló anyagokkal való helyettesítésével a Samsung képes lehet csökkenteni a teljes energiafogyasztást és javítani az energiahatékonyságot.

Ugyanakkor a technológia nem csak játék és mese, mert nagy hátulütője a tartósság kérdése. A jelentés szerint a kék foszforeszkáló kijelzők élettartama 55 százaléka a jelenlegieknek. A Samsung egyébként nem erősítette meg, hogy valóban ezzel az új kijelzőtechnológiával kívánna dolgozni, de az idő majd úgyis választ ad mindenre.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét