Használt laptop kérdezz-felelek a Laptopszalonnál

Egyre többen írtok nekünk email-ben és a facebook-on különféle használt laptoppal kapcsolatos kérdéseket, ezért úgy döntöttünk, hogy csokorba szedjük a leggyakrabban elhangzott kérdéseket és válaszokat.
(1) Mit jelent az A+ / A / A- / B kategória?

 • A+ kategória: Teljesen hibátlan külső, kifogástalan esztétikai állapot, 70-100% közötti akkumulátor, kizárólag 100/100% merevlemezzel szerelve.
 • A kategória: Kisebb burkolati kopás, karc vagy benyomódás előfordulhat, de többségében újszerű készülékekről van szó, kizárólag 100/100% merevlemezzel és 50-100% közötti akkumulátorral szerelve.
 • A- kategória: Közepes vagy nagyobb méretű felületi kopások, karcok vagy benyomódások, kisebb burkolati elem törések vagy repedések előfordulhatnak, vagy az akku üzem ideje nem éri el a 30 percet, továbbá előfordulhat, hogy 90-100% közötti merevlemezzel vannak szerelve.
 • B kategória: Az esetleges esztétikai hibákon kívül műszaki hiányosságot is jelenthet, például: törött vagy sérült port, kijelzőkarc, kijelzőfolt, akkuhiba vagy hiány, valamint előfordulhat, hogy 80-100% közötti merevlemezzel vannak szerelve.

(2) Mit jelent a billentyűzetnél, hogy EU / külföldi / UK stb?

 • UK / EU / angol / külföldi, illetve egyéb: Karakterszámra a magyarral teljesen megegyező, más felfestésű billentyűzetek, melyeket ha Windows-on belül magyarra állítunk, teljes értékű magyarként funkcionálnak. Lehetőség van azoknak, akik nem tudnak vakon gépelni, hogy az eltérő karakterekre matricát kérjenek, mert nem tudják fejből, hogy a különféle egyedi magyar betűk (pl. Á,É,Ö, stb) hol vannak a billentyűzeten.
 • US: az “í” kivételével (ez csak az “altgr + J” leütésével érhető el) minden magyar karakter elérhető, ezek értelemszerűen nincsenek felfestve (festéssel, gravírozással, matricázással igény szerint olcsón orvosolható)

(3) Mit jelent, hogy Windows 7 / 10 vagy Windows 8 / 10?

A készülékek döntő többsége nagykereskedelmi áruházból érkezik, ahol törlik a rajtuk található rendszert. Ezt a megfelelő Windows telepítővel és a készülékhez tartozó kulcs kóddal vissza lehet telepíteni.

 • Windows 7 / 10 Pro vagy Home: a készülékhez tartozik egy eredeti Windows 7 Pro / Home licensz matrica, mely legtöbbször az akkumulátor alatt van. Ezen a matricán található egy kulcs kód, melyet a Windows 7 telepítése után be lehet aktiválni az Windows aktiválási varázslójával. Ez a licensz feljogosít minket még arra is, hogy a Windows 7 rendszerünket frissítsük Windows 10-re.
 • Windows 8 / 10 Pro vagy Home: a készülékhez tartozik egy eredeti Windows 8 Pro / Home licensz matrica, ami legtöbb esetben a készülék alján található meg. Ezen készülékek alaplaphoz társított kulcs kóddal rendelkeznek, így az aktiválás az internet elérése után automatikusan megtörténik. Ez a licensz feljogosít minket még arra is, hogy a Windows 8 rendszerünket frissítsük Windows 10-re.
 • Windows Vista: a készülékhez tartozik egy eredeti Windows Vista Business / Home licensz matrica, mely többnyire az akkumulátor alatt van. Ezen a matricán található egy kulcs kód, melyet a Windows Vista telepítése után be lehet aktiválni a Windows aktiválási varázslójával.
 • Windows XP: a készülékhez tartozik egy eredeti Windows XP Pro / Home licensz matrica, ami legtöbbször az akkumulátor alatt van. Ezen a matricán található egy kulcs kód, melyet a Windows XP telepítése után be lehet aktiválni a Windows aktiválási varázslójával.

(4) Honnan tudok letölteni Windows 10 / 7 / Vista / XP rendszert?

A telepítő létrehozásához legalább egy 4GB-os pendrive szükségeltetik. Fontos! A Windows telepítése önmagában nem jelenti azt, hogy a készülék elkészült. Mindegyik laptotphoz a gyártó oldaláról le kell tölteni a saját driverét (hang, videó, chipset, kártyaolvasó stb..), különben a készülék nem fog megfelelően működni.

 • Windows 10 letöltése és pendrive készítése: [LINK]
 • Windows 8 letöltése és pendrive készítése: [LINK]
 • Windows 7 / Vista / XP letöltése: [LINK]
 • Windows 7 / Vista / XP pendrive készítése: [LINK]

(5) Honnan érkeznek a Laptopszalonhoz a használt készülékek?

A Laptopszalonnál forgalmazott használt számítógépek 99%-ban hivatalos disztribúciós hálózaton keresztül beszerzett készülékek. Pontos eredetük ugyan nem ismert (melyik cégnél volt forgalomban), de az biztos, hogy valamely nyugat-európai cég lízingelt készülékeiről van szó. Ez röviden azt jelenti, hogy mondjuk a Dell és XY német cég szerződést kötött 1-2-3-4 évre, melynek értelmében elhoznak 100-200db laptopot, mely után havidíjat fizetnek a gyártónak. Ha a lízingszerződésben szereplő idő lejárt, akkor a cég visszaszállítja a gyártónak a laptopokat, melyeket pedig különböző használt noteszgépekkel foglakozó disztribúciós hálózatok megvásárolnak.

Előnyök:

 • Több körben bevizsgált készülékek
 • A nyugat-európai cégek alkalmazottjainak több készüléket is adnak a munkavégzésre, így többnyire alig vagy szerencsésebb esetben szinte új készülékről is beszélhetünk
 • Eredeti ár 10%-ért is megvásárolhatók
 • Kiváló minőség
 • Eredeti operációs rendszer

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?