Hat különböző verzióban jelenik meg a Windows 10

Mivel egyre közelebb vagyunk a Windows 10 megjelenéséhez, egyre többet tudunk meg a Microsoft legújabb operációs rendszeréről. Abban már biztosak lehetünk, hogy minden platformon – pc, okostelefon, táblagép – egyetlen operációs rendszer fog futni, ám a különböző verziók között várhatóan nem mind lesz ingyenes. 

Hat különböző verzióban jelenik meg a Windows 10

A Windows 10 Home, vagyis Otthoni kiadás személyi számítógépekre és táblagépekre fókuszál, nevéből adódóan az otthon előfordul igények kiszolgálására optimalizálják. A Windows 10 Mobile az ennél kisebb, érintőkijelzővel rendelkező eszközökön lesz majd megtalálható, vagyis az okostelefonokon. A Windows 10 Pro a kisebb üzleti célok kiszolgálását tűzte célul maga elé, így itt már olyan funkciókra számíthatunk, mint a távoli asztal hozzáférés. Ezzel szemben az Windows 10 Enterprise már a közepes-, és nagyvállalati szektorban kíván helytállni, vagyis itt már sokkal inkább jelen van az információ biztonság. Ezen túlmenően még a Windows 10 Education és a Windows 10 Mobile Enterprise verziók jelennek meg, előbbi az oktatási célok kiszolgálására fókuszál, utóbbi pedig az asztali Enterprise funkciókat kínálja, csak azok számára akiknek erre az irodán kívül is szükségük van. 

Hat különböző verzióban jelenik meg a Windows 10

Érdemes lesz hozzászokni az elnevezésekhez, hiszen jelenleg úgy néz ki, hogy a Windows 10 az utolsó jelentős Microsoft operációs rendszer, melyet a redmondi óriás folyamatos frissítések útján kíván majd karban tartani. Megjelenése pedig idén nyáron várható. 

Forrás

Kövessen minket a Facebookon!

Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?