Hatalmasat zuhant a Samsung profitja az előző negyedévben

Ahogyan az várható volt, a Samsung profitja elég nagy veszteséget szenvedett az áprilistól júniusig tartó második üzleti negyedévben. A vállalat kiadta a kimutatásait, ami alapján ez már a harmadik negyedév a sorban, amikor csökkenő profitot könyveltek.

Ebben az időszakban a Samsung 5.56 milliárd dolláros profitot vár, ami összehasonlításképpen 13.3 milliárd dollár volt egy évvel ezelőtt. A bevételek 4%-ot csökkentek, 49.92 milliárd dollárról 47.89 milliárdra.

Hatalmasat zuhant a Samsung profitja az előző negyedévben

Az okokért nem kell messzire menni. A Samsung pénzügyi nehézségeiért egyértelműen a stagnáló félvezető piac felelős. A DRAM és NAND flash chipek árai hatalmasat zuhantak az elmúlt néhány hónapban, így a már legyártott modelleket jóval kisebb profittal lehetett csak eladni.

A koreai techóriás nagyon függ ettől az iparágtól és nagyjából a bevételeinek kétharmada innen származik. Ráadásul az egyik legnagyobb ügyfelük, a Huawei elég nagy bajban van mostanság az amerikaiakkal folytatott harcok miatt, így talán még nagyobb bajban lehetnek majd a 2019-es év második felében. Hogy valami pozitívat is megemlíthessünk, a vállalat kijelző biznisze nagyon megy, 5.56 milliárd dolláros profittal.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?