Házkutatás volt a Huawei-nél

0
40

Nemrég beszámolt róla a CNN, hogy a francia pénzügyi ügyészség emberei a múlt héten átkutatták a Huawei helyi ágának irodáit. Az akció tényét maga a cég is megerősítette, közölve, hogy mindenben együttműködnek a nyomozókkal. A hatóság ugyanakkor nem adott ki hivatalos közleményt, így csak a CNN saját forrására támaszkodnak az információk.

A francia igazságügyben dolgozó forrás szerint a házkutatásra a pénzügyi ügyészség által kezdeményezett előzetes vizsgálat részeként került sor, amelyet „tisztességes eljárás megsértése” miatt indítottak. Ez egy tág jogi fogalom és olyan bűncselekményekre vonatkozik, mint a korrupció, a kivételezés és a befolyással való üzérkedés. A CNN kiemelte, hogy az előzetes vizsgálat még nem jelenti, hogy valóban bűncselekmény történt.

A cég beágyazottságát mutatja, hogy a vállalat éppen egy 200 millió eurós gyárat épít az országban, amely az egész európai piacot látná el 5G berendezésekkel és 500 munkahelyet teremtene. A helyi kirendeltség vezérigazgató-helyettese, Minggang Zhang pedig egy decemberi interjúban arra is felhívta a figyelmet, hogy évi 80 millió eurót fektetnek a franciaországi kutatásaikba.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét