Hiába a botrány, a CD Projekt RED vezetői temérdek extra pénzre tettek szert a Cyberpunk 2077 után

0
84

Hiába minden károgás, hiába a botrányos debütálás az előző generációs konzolokon, a Cyberpunk 2077 csak tavaly decemberben 13,7 milliós eladási számokat produkált, ennek köszönhetően pedig a CD Projekt RED vezető fejlesztői súlyos bónuszokra lettek jogosultak – a Bloomberg újságírója legalábbis ezt állítja a közelmúltban publikált tényfeltáró írásában.

A CD Projekt RED korábban nyilvánosságra hozott jelentésében az áll, hogy a lengyel kiadó két vezetője 6,3 millió dolláros bónuszban részesült, míg a játék rendezője 4,2 millió dollár extra pénzt vihetett haza. Az egyszerű fejlesztőket sem hagyták ki a buliból, ezzel a váddal nem lehet illetni az igazgatótanácsot, a játékon dolgozók megközelítőleg 5 és 9 ezer dollárnyi plusz juttatásban részesülhettek, a senior fejlesztők pedig akár 15-20 ezer dolláros borravalót is zsebre vághattak.

Azért azt tegyük hozzá végszó gyanánt, hogy a játékkal folyamatosan foglalkoznak a lengyelek, a javítások rendszeresen érkeznek, és mindig egy picit jobb és jobb lesz a vélhetően még így is túl korán érkezett, többször halasztott cím.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét