Hiba miatt lehetett ingyen letölteni fizetős alkalmazásokat

0
17

Folyamatosan bővül, fejlődik, önálló alkalmazásboltként is kiválóan működik a Huawei telefonokon elérhető AppGallery. Ezen keresztül szinte bármit elérhetünk, amit más androidos eszközökön is, sőt, akik elég ügyesek vagy ismerik a módszert, többet kaphatnak annál, amit egyébként vásárlás nélkül lehetne.

Egy androidos fejlesztő, Dylan Roussel hívta fel a figyelmet arra, hogy az AppGallery API-ja nem védi kellően a fizetős alkalmazásokat. Beszámolója szerint egy kis trükkel a pénzbe kerülő appokat is ingyen le lehet tölteni, még csak felhasználói fiókot sem kell regisztrálni. Enélkül is kinyerhető egy a hivatalos, licencelt APK-hoz vezető link, ami a kalózoknak jó hír, a fejlesztőknek kevésbé.

A Huawei tud a Roussel által 13 hete jelzett hibáról, de egyelőre nem közölte, hogy mikor fogja javítani – ugyanakkor jutalmat is felajánlott a fejlesztőnek a bug jelentéséért. Az appokat a készítők másolásvédelemmel bebiztosíthatják, használhatják például az AppGallery DRM-szolgáltatását, de amennyiben ezt nem teszik, bárki közzéteheti és terjesztheti programjaikat.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét