Hivatalos: az Apple felvásárolja az Intel modem üzletágát

Az Apple már nagyon régóta keresi a végleges megoldást arra, hogy hogyan tudná csökkenteni a függőségét a Qualcomm-tól, amikor a mobilos modemre kerül a sor. Több évig felváltva az Intel és a Qualcomm megoldását használta a készülékeiben, most viszont az Apple és a Qualcomm megállapodásában az Intel nem szerepelt. Így lényegében nem maradt vásárlójuk és kénytelen lesznek elhagyni az 5G-s modem bizniszt.

Most pedig az Apple bejelentette, hogy felvásárolják az Intel modemes üzletágát, ahogyan azt korábban rebesgették az elemzők is. Az Apple 1 milliárd dollárt fizet nekik és ezzel együtt 2200 alkalmazott fog csatlakozni az Apple-höz.

Hivatalos: az Apple felvásárolja az Intel modem üzletágát

Így az Apple 17000 kölönböző szabadalmat is megszerez, mely a vezeték nélküli technológiákhoz köthető. Az Intel ezentúl ugyanúgy fog tudni fejleszteni modemet PC-hez és különböző IoT eszközökhöz, kivéve persze az okostelefonokat. Az Apple is lényegében megszerezte azt a függetlenséget, melyet már régóta ki akart vívni a piacon és előnyre tehetnek szert a Qualcomm-mal szemben.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?