Hivatalosan is bemutatkozott a MediaTek Helio G85 chipset

0
255

A Xiaomi múlt héten mutatta be az új Redmi Note 9 modelljét, melyben már az új MediaTek Helio G85 chipset volt, a Mediatek által. Ma pedig a tajvani chip gyártó hivatalosan is bemutatta az új SoC-ot – a processzor ugyanaz maradt, mint a Helio G80 esetében, viszont valamivel gyorsabb grafikus chipset kapott.

A Helio G85 két darab, 2 GHz-es Cortex-A75 magot, valamint hat darab, 1.8 GHz-es Cortex-A55 magot tartalmaz. A Mali-G52 grafikus processzor 1 GHz-en ketyeg, ami minimálisan gyorsabb a Heli G80 GPU-jánál, ami 950 MHz-es. A chip a Helio G80-hoz hasonlóan támogatja a VoW (voice on wakeup) technológiát, valamint a HyperEngine Game technológia továbbfejlesztett változatát is.

Hivatalosan is bemutatkozott a MediaTek Helio G85 chipset

A MediaTek ígérete szerint a chip folyamatosan monitorozza a Wi-Fi és LTE jeleket és mindössze 13ms alatt tud váltani a kettő között, ezzel folyamatos elérhetőséget biztosítva. Ezen kívül az adótornyok közötti váltás is simább lesz, amivel a jelenlegi flagship telefonoknak is még problémája van.

Hirdetés

A MediaTek már szállítja az új SoC-ot a gyártóknak, úgyhogy a 200 dollár körüli középkategóriás készülékek piacán még biztos viszont fogjuk látni a MediaTek Helio G85 chipet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét