Hogyan juthatsz saját üzleti weboldalhoz?

0
31

Saját weboldalMa egy vállalkozás számára már megkerülhetetlen az online jelenlét. A vásárlók, ügyfelek igénylik, hogy minél egyszerűbben információt gyűjthessenek egy-egy adott témában.Az egyre erősödő piaci versenyben kár egy olyan kiemelt fontosságú forgalmi forrást kihagyni, mint az internet.

Ma egy vállalkozás számára már megkerülhetetlen az online jelenlét. A vásárlók, ügyfelek igénylik, hogy minél egyszerűbben információt gyűjthessenek egy-egy adott témában. Az egyre erősödő piaci versenyben kár egy olyan kiemelt fontosságú forgalmi forrást kihagyni, mint az internet.

Számos lehetőségünk van arra, hogy kiaknázzuk az online forgalmat, például készíthetünk közösségi média profilokat, vagy futtathatunk online hirdetéseket. Azonban egy megkerülhetetlen eszköz amivel egy vállalkozásnak rendelkeznie kell az egy saját honlap.

Ez az a központi felület ahol bemutathatjuk szakértelmünket, részletesen ismertethetjük szolgáltatásainkat és termékeinket, vagy épp kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosíthatunk. Szóval gyakorlatilag egy olyan felületről beszélünk ami felett teljes kontrollal rendelkezünk.

Itt nem fogja egy algoritmus szabályozni az elérésünket, mint a közösségi média oldalakon és nincsenek megkötések a tartalmakkal kapcsolatban sem.

Azonban felmerülhet a kérdés, hogy hogyan juthatok saját weboldalhoz? Alapvetően két módja van egy weboldal elkészítésének. Vagy szakértőre bízzuk a weboldal készítést, vagy mi magunk készítjük el azt.

Nézzük mi alapján érdemes eldönteni, hogy inkább időt, vagy pénzt fordítunk a projektre. Az első esetben ugyanis értelemszerűen fizetnünk kell a szolgáltatásért, míg az utóbbi esetben nekünk kell elsajátítani a weboldal készítés lépéseit.

Mennyi pénzt tudsz a projektre fordítani?

Fontos az anyagiakkal kezdeni. Minél kisebb összeget tudsz ráfordítani, annál nagyobb az esélye, hogy saját magad kell, hogy elkészítsd a weblapot.

Egy átlagosnak mondható, néhány oldalas céges bemutatkozó oldal, 2-300 ezer forintból megvalósítható. Míg ha magad tanulod meg mondjuk a WordPress és az Elementor használatát egy egy-egy kurzusból, akkor bőven 100 ezer forint alatt tudsz maradni.

Van-e egyáltalán időd és energiád a megvalósításra?

Az is előfordulhat, hogy nem akarsz egyáltalán a kivitelezéssel foglalkozni és inkább a vállalkozásod menedzselésére fókuszálnál. Ilyenkor nyilvánvalóan keresni kell egy ügynökséget, akik képesek megvalósítani az elképzeléseidet.

Mennyire bonyolult az elképzelésed?

Egy egyszerűbb megjelenésű és funkcionalitású weblaphoz nem kell különösebb programozói tudás. Azonban egészen más a helyzet, ha valamilyen komplex dizájnt szeretnél, vagy olyan robosztusabb funkciókat, mint az online vásárlás és fizetés lehetősége.

Mi lesz ha kész a weboldal?

Az hogy készen van az üzleti weboldal csak az első lépés. Erre a weboldalra forgalmat is kell terelni. Épp ezért azon is érdemes elgondolkodni, hogy te magad foglalkoznál a későbbiekben a marketinggel, vagy ezt is kiszerveznéd.

Ez azért lehet fontos, mert sok ügynökség vállalja a fejlesztési és marketing feladatokat is. Így a weboldal elkészültét követően akár azonnal tudnak segíteni a forgalomszerzésben.

Üzemeltetés, biztonság, támogatás

Sarkalatos pont a weboldal elkészülte utáni üzemeltetés. A weboldal mögött álló szoftvereket időnként frissíteni, rendszeres biztonsági mentésre van szükség, menedzselni kell a biztonsági funkciókat és még sorolhatnám. Ez is egy olyan kérdéskör amiről sokan elfeledkeznek, azonban a megfelelő teljesítmény és biztonság érdekében fontos a karbantartásról és üzemeltetésről is szót ejteni.

Szóval melyik megoldás mellett döntesz?

A fentebb felsorolt néhány tényezőből is látható, hogy mindkét lehetőség mellett sok a pro és kontra érv. Azonban jó eséllyel az első két tényező fogja leginkább befolyásolni a döntést.

Szóval ha megfordult a fejedben, hogy te magad készítenéd el a saját üzleti weboldalad, akkor mérlegelned kell, hogy jobban jársz-e, mintha szakértőre bíznád azt. A mérleg egyik nyelvén az anyagiak állnak, a másikon pedig a megtakarított idő és energia.

Ha ügynökség mellett döntesz, akkor érdemes minél részletesebben megfogalmaznod az igényeidet és a büdzsédet. Ha magad készíted el a weblapot, akkor pedig érdemes megvizsgálnod a rengeteg elérhető tanfolyam közül, hogy melyik az, amelyik a leginkább segítségedre lesz a szükséges tudás megszerzésében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét