Holnap mutatják be a MediaTek Helio G90 chipsetet

0
98

A MediaTek készül az első gamer-centrikus chipsetjének bemutatójára, mely az új Helio G-széria tagja lesz. A MediaTek Helio G90 bemutatóját holnap tartják Shanghai-ban. A gamer okostelefonok eléggé előtérben vannak manapság, így a MediaTek komoly pozíciót szerezhet az olcsóbb készülékek piacán. Pláne, hogy az eddigi gamer okostelefonok brutális árcédulával rendelkeznek.

Sajnos az új chipset specifikációja még ismeretlen, de arról spekulálnak többen is, hogy a G90-ben egy nyolcmagos processzor lesz, 12nm-es gyártástechnológiával, amit a Helio P90-ből vesznek át. A fő újdonság GPU fronton lesz majd, de egyelőre ez nincs hivatalosan megerősítve.

Holnap mutatják be a MediaTek Helio G90 chipsetet

A MediaTek általában a PowerVR és Mali megoldásaira számít, ha a GPU-ról van szó. Most mindkét vállalatnak elég erős felhozatala van, úgy mint a Mali-G76 és a Power-VR GM9446. Valószínűleg, hogy a kettő közül valamelyiket fogjuk viszont látni a chipsetben. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az új chipsetet milyen készülékekben láthatjuk majd. Ehhez sajnos meg kell várnunk a bemutatót, ami már nagyon közel van!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét