A HP megmutatta, mit tud egy több milliós szuperszámítógép

0
43

Ha valaki azon tanakodik, hogy az otthoni ultrabookja nem tudja a legújabb játékokat futtatni és valami erősebbre vágyna, netalántán még temérdek felesleges pénze is lenne, akkor az álmodozás megrontója a HP legújabb munkaállomása lesz. A Z8 névre keresztelt masina ugyanis Intel Skylake-SP lapkát tartalmaz, kettőt, ezekben pedig igazi szörnyetegek lakoznak: kezdjük a Xeon Platinum 8180 chipekkel: 28 mag, 56 egyidejű feladat, 38,5 MB cache, 2,5-3,8 GHz-es órajel, és mindehhez még pluszban jár 1,5 TB RAM.

Ha valaki erre a teljesítményre legyintene, lehet még fokozni a HP Z8 képességeit, a 24 RAM slotba ugyanis akár 3 TB-nyi memória is belepakolható. A grafikus feladatokat sem kell hanyagolni, hiszen akár három Nvidia Quadro P6000 vagy AMD Radeon Pro WX9100 behelyezhető a gépbe, akár kombinálva is. Nyilván ezek után a 4 TB-nyi SSD, vagy az akár 48 TB-nyi HDD lehetősége már senkit nem lep meg, mint ahogy a 10 gigabites Ethernet, a 802.11ac-s WiFi, vagy a Bluetooth illetve a Thunderbolt 3 jelenléte sem.

Aki tehát szeretne a Project Cars 2-vel játszani úgy, hogy közben videót renderel és egy másik monitoron néha egy teljes kódolást is végezne, annak érdemes az alsó hangon 2439 dolláros árat kicsengetnie, persze ez tényleg a legalja, a legjobb HP Z8 konfiguráció akár 20-szor ennyibe is kerülhet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét