HP nem a Turbo Memory-ra

0
104

A Hewlett-Packard bejelentette, nem fogja használni az Intel Turbo memóriáját az általa gyártott laptopokban. A Robson kódnévre hallgató Turbo memória az egyik leginkább reflektorfényben lévő újítás az Intel új Centrino Pro notebookjaiban. A beépített flash memória lényege az lenne, hogy a Santa Rosa platformokon futó notik bootolási sebességét, valamint a windows alatti műveletek gyorsítását biztosítsa. Természetesen ezek a Vista új szolgáltatásai, a ReadyBoost és a  ReadyDrive technológiák alkalmazása mellett értendőek. A HP saját mérései azonban azt mutatják, a Turbo memória nem hoz számottevő gyorsulást.
Az Intel tesztjét használva a HP szakemberei megmérték a Turbo memória teljesítményét és megállapították, hogy az Intel által megjósolt teljesítménynövekedést nem hozza. A HP rámutatott arra, hogy az alapból 1GB-os Robsont tulajdonképpen 2x512MB-ra bontja a Vista. Az egyik felét a ReadyBoost kiszolgálására, míg a másikat a ReadyDrive-nak különíti el. A HP a saját tesztjében 512MB-os SD kártyákkal és 512MB-os pendrive-okkal is elvégezte a tesztet és arra a következtetésre jutottak, hogy a Robson semmit nem gyorsít a dolgon, ugyanazokat az eredményeket produkálja. A tesz még arra is rámutat, hogy a Robsonok maximum 1GB kapacitással érkeznek, így pl. egy 2GB-os pendrive gyorsabb működésre bírja a Vistát.    
Az egész lényege abban rejlik, hogy, míg egy Robson ára kb. 50$ táján mozog, addig az alternatív USB-s vagy SD kártyás megoldások ennek töredékéért elérhetőek. Így aztán a HP notikban nem kell keresgélnünk az új Robsont.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét