HP Pavilion HDX – a mozinoti

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Piacra kerültek a HP 20,1 hüvelykes kijelzővel szerelt monstrumjai, melyek kifejezetten a szórakoztatás legmagasabb szintre emelését tűzték ki célul. Ennek megvalósításáról az Intel Santa Rosa platformja mellett egy Core 2 Duo vagy Core 2 Extreme processzor, akár 4GB memória és egy DX10 kompatibilis videovezérlő gondoskodik. Az élmény fokozását egy HD DVD meghajtó, HDMI output és egy Media Center távirányító is segíti.
A Hewlett Packard legnagyobb konzumer notebookjának Ultra BrightView kijelzője minden igényt kielégít: 1680×1050-es felbontás mellett 1080p minőségű képmegjelenítést támogat. Egy dupla sarokvas rendszer segítségével a képernyő szinte minden irányban mozgatható: a fel-le döntés mellett akár előre-hátra is állíthatjuk a minél jobb betekintési szög eléréséhez. A képi megjelenésért egy 512MB-os DX10 kopatibilis videovezérlő felel. Az audiovizuális élvezetek másik részét a hangrendszer képzi. A hazánkban kevéssé ismert, ám kimagasló minőségű termékeket gyártó Altec Lansing 4.1-es beépített hangrendszere (4 panel, 1 subwoofer) megdöbbentő szépséggel szólal meg. A HDX-et támogató, akár 7.1-es rendszert is lekezelni képes megoldás mellé még egy integrált HDTV kompatibilis Hibryd PAL/NTSC/ATSC rendszerű TV-Tuner kártyát is kapunk. 
A CPU alapértelmezésben a “hagyományos” T7500/T7700, de potom 725$ felárért X7800-al is rendelhető. Az alapkiépítés része két külön merevlemez, melyek összkapacitása 320GB. Ha ez mégis betellne, jól jön a HD DVD ROM, mely magába foglal egy hagyományos LightScribe-os DVD írót is. A hálózati megoldás lassan szokásosnak mondható: n-es WLAN, gigabites Ethernet és Bluetooth, de immáron integrált modem nélkül.HP Pavilion HDX - a mozinoti
A portok is a megszokottak, a 4 db USB mellett HDMI, VGA és S-Video kimenetet találunk a gépen, valamint FireWire és eSATA csatlakozót. Természetesen rendelkezik ExpressCard nyílással, 5 az 1-ben kártyaolvasóval, beépített webkamerával és a biztonságot szem előtt tartva: ujjlenyomat-olvasóval is.
Érdekes a távirányító megoldása, a teljes értékű billentyűzet mellet, bal oldalon kapott helyet, így igen könnyen hozzáférhető.
A 7KG összsúlyú gép kizárólag Windows Vista operációs rendszerrel vásárolható meg, 2999 dolláros alapártól.

 

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?