HTC M4: One mini?

0
516

Nem rég arról szólt a fáma, hogy a HTC szeretne kimászni abból a gödörből, amit maguk alá ástak. Ennek jele a szlogenváltás, a valamit a két radikális változtatáson átesett telefonjuk a One és a First. Előbbi az idei igazi zászlóshajójuk, utóbbi pedig a Facebook-kal közösen kiadott a projekt, a Facebook Home-ot, mint kezelőfelületet futtatja. A mai nap egy újabb eszközről kerültek elő információk, ami a HTC M4 néven válhat ismertté. Lássuk mit tudunk róla!

HTC M4: One mini?

A One egy ízlésesen és nagyon jól összerakott eszköz lett, amire egy szintúgy megnyerő újragondolt launcher került a Sense 5 személyében. Abban biztosak lehetünk, hogy nehéz felvenni a versenyt a Samsunggal, akik igyekeznek minden kínálkozó lehetőséget kihasználni, csak hogy telítsék a piacot. Emellett az is egy tény, hogy a méret, az anyaghasználat és a hardver miatt rendkívüli népszerűségnek örvendhet majd az új modell, de mivel sajnos idehaza az ár közelít az S4-es árához, ami alatt a horribilis összeget értjük, ezzel az egy konfigurációval nem lehet könnyen kikászálódni abból a bizonyos veremből, ami sajnos elég mély.

Ennek a gondolatnak a közepette gyúlhatott fel a villanykörte az egyik marketinges fejében, amiben valószínűleg közrejátszott az is, hogy a Facebook Home már az elején elbukni látszik a HTC First-tel, pedig a telefon nem rossz. Ezeknek, és feltehetően a spórolósabbak megnyerése érdekében úgy gondolták, felveszik a “mini-k” versenyében is a kesztyűt, ahol a már említett rivális szép sikereket könyvelt el.

Ha pedig kütyü pletyka, akkor Evleaks. Most is az ő térfelén pattogott a labda, így gyorsan fény is derült egy két titokra az M4 tekintetében:

  • 4,3 col 720p kijelző
  • Dual Core Processzor (pontos megnevezés még nincs)
  • 2 GB Ram
  • 16 GB háttértár
  • UltraPixel kamera
  • LTE chip
  • Android 4.2 (Sense 5)
  • 1700 mAh akkumulátor (nem kivehető, feltehetően “unibody” kialakítás)
  • Bemutató: június végén???

Ahogy láthatjuk, ezek az morzsák, csak irányt mutatnak, de sok fontos tényező hiányzik még. A pletyka negatívumaként megjegyezhetjük, hogy ezek az adatok eléggé sablonosak, és ha nem képzeljük mögé a HTC-t a Sense-el és az UltraPixel kamerával, akkor akár Galaxy S4 mini is lehetne vagy éppen Xperia Z mini. Az unibody kialakítás, valamint az, hogy már hónappal ezelőtt is cikkeztek róla (sőt a HTC beszélt a tervekről) persze emel a hírértékén, de egyelőre ezt is csak felvetésként kell kezelnünk, hiszen a tajvani gyártó még nem nyilatkozott  ezügyben. De, ha még nem is lenne igaz, attól még ötleten érdemes lenne elgondolkodni a főhadiszálláson.

 

Bazsa

Forrás: PhoneArena, The Verge

Megjegyzés: a kép HTC One-t ábrázolja

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét