HTC One M8 – nagyágyú a javából

0
366

Habár a HTC a háttérben valószínűleg küzd még az anyagi problémákkal, a felszínen szerencsére ezt korántsem érezteti az egyszerű vásárlóval, felhasználóval. Sőt, legújabb okostelefonjával inkább elfeledteti ezeket a problémákat, lévén nem is őket kell, hogy terhelje ez.

HTC One M8

  • Kijelző: 5 hüvelyk, 1080p
  • CPU: Snapdragon 801
  • RAM: 2 GB
  • Belső tárhely: 16-32 GB (microSD-vel akár 128 GB)
  • Kamerák: hátlapi Ultrapixel mélységérzékelő másodkamerával, előlapi 5 MP
  • Kommunikáció: WiFI, LTE, Bluetooth 4.0
  • Akkumulátor: 2600 mAh
  • OS: Andorid KitKat

Vessünk egy pillantást az érdekesebb elemekre. Először is, az Ultrapixel kamerára és annak másodlagos elemére, mely a mélységérzékelést kívánja elősegíteni. Itt érdemes megjegyezni, hogy az Ultrapixel technológia alaphangon nem a kamera felbontását kívánja javítani, hanem a kevésbé zajos képek előállításában segít (érdekesség, hogy anno az iPhone 5S is hasonló újítást mutatott be). A mélységérzékelő már más tészta és egészen formabontónak is nevezhető az alkalmazása is. Az tény, hogy nagyjából minden telefon képes bizonyos fokú mélységérzékelésre külön rásegítés nélkül is, viszont a HTC ezzel a megoldással professzionálisabb szintre emeli a képalkotást. Ennek köszönhetően a képek elkészítését követő fotómunkálatoknak is nagyobb tere lesz, egyszerűen jobb az alapanyag amiből dolgozni lehet.

HTC One M8 - nagyágyú a javából

Természetesen szoftveres fejlődésről is beszélhetünk. Ami a kamerát illeti: mind a záridő, mind a fehéregyensúly, mind a fényérzékenység egyedileg állítható és elmenthető. Előtelepítésre került a Sense 6 interfész is, az egyszerűség és a letisztultság jegyében. Helyi hírfolyamok, speciális tartalmak között böngészhetünk, sőt a készített képeinket akár videóvá is összegyúrja. Sőt, az akkumulátor is fejlődött (2300 mAh-ról 2600 mAh-ra), de csak úgy, mint a Samsung Galaxy S5 esetében, itt is megjelent az extrém energiakímélő mód: így sima butatelefon alkalmazás (sms, hanghívás) mellett megkétszerezhetjük az üzemidőt.

HTC One M8 - nagyágyú a javából

Itthon várhatóan májusban jelenik meg a HTC üdvöskéje, mely sok jót ígér jövőbeni felhasználói számára.

Forrás: http://www.notebookcheck.net/HTC-takes-wraps-off-new-HTC-One-M8-smartphone.114171.0.html

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét