A Huawei bevételei meghaladták a 100 millió dollárt

0
105

Pénteken a Huawei Technologies közzétette a 2018-as pénzügyi eredményeit. A jelentésből kiderül, hogy a 2017-es évhez képest egészen komoly, 19.5%-os növekedést értek el a bevételek terén. Az eladási számok is hasonlóan jó növekedést mutatnak, egészen pontosan 25.1%-os növekedést az előző évhez képest. Ez pénzben kifejezve 107.13 milliárd dollár, ami egészen elképesztő szám. Ez az első alkalom, amikor a Huawei átlépte a 100 milliárd dolláros határt.

A profit szintén jelentősen nőtt az előző évhez képest, 28%-kal, 8.8 millárd dollárra. A szép eredmények ellenére persze tudjuk, hogy a vállalat nehéz időkön megy keresztül. Az Egyesült Államok kémkedés miatt megtiltották, hogy a Huawei hálózati eszközeit használják, amiből a vállalatnak elég komoly bevétele származott korábban, hiszen jópár éve a piac résztvevője.

A Huawei bevételei meghaladták a 100 millió dollárt

Március elején a vállalat bejelentette, hogy perre mennek az Egyesült Államokkal, mert megsértették a vállalat hírnevét. Még 2016-ban a Huawei olyan terveket rebesgetett, hogy ők szeretnének lenni az első számú mobilgyártó 2021-re. Jelenleg a második helyen vannak, a Samsung mögött, de az Apple előtt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét